<strong>SÅRT OM OPPVEKST:</strong> Zeshan Shakar har fått stor oppmerksomhet for boka «Tante Ulrikkes vei», om to minoritetsgutters ulike oppvekst i Grorudalen. FOTO: Anita Arntzen / Dagbladet
SÅRT OM OPPVEKST: Zeshan Shakar har fått stor oppmerksomhet for boka «Tante Ulrikkes vei», om to minoritetsgutters ulike oppvekst i Grorudalen. FOTO: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Han har skrevet årets mest omtalte norske debutroman

- Veldig mange vil reagere på Jamals holdning, for 11. september kan ikke være noe å heie på, sier Zeshan Shakar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Barndommen min på Stovner var veldig fin. Det var masse barn ute hele tida. Vi gjorde som barn gjør, spilte fotball, lekte boksen går og spilte Nintendo. Men så blir man eldre og skjønner at ting man ser på som normale, kanskje ikke ble sett på som normale av alle, sier Zeshan Shakar (35).

I oktober kom han ut med sin første roman, «Tante Ulrikkes vei», en oppvekstfortelling om to minoritetsgutter fra Groruddalen. Den er blitt høstens mest omtalte debutroman. Shakar har oppkalt den etter veien han selv vokste opp i på Stovner, i Groruddalen på Oslo øst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer