Han har skrevet en oppsiktsvekkende god debutroman

Uvanlig spennende og innsiktsfull.

ETTERTRAKTET: Gabi Gleichmann er skribent, litteraturkritiker og forlegger, født i Ungarn, oppvokst i Sverige og bosatt i Norge fra 1998. Debutromanen «Udødelighetens elixir» var solgt til ti land allerede før utgivelse i Norge. Foto: NTB SCANPIX
ETTERTRAKTET: Gabi Gleichmann er skribent, litteraturkritiker og forlegger, født i Ungarn, oppvokst i Sverige og bosatt i Norge fra 1998. Debutromanen «Udødelighetens elixir» var solgt til ti land allerede før utgivelse i Norge. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE:Ari Spinoza ligger for døden, han har kreft og ingen familie.

Siden han er den siste i sin slekt velger han å bruke den knappe tiden han har igjen på å skrive ned Spinozaenes historie, for å redde dem «fra glemselens evighet.»  

Tusen års historie Det er et storslått prosjekt, for Spinozaenes historie begynner allerede på 1000-tallet i Portugal. Der møter rabbinersønnen Baruch Halevi en dag en gammel mann som hevder han er Moses.

Han gir Baruch beskjed om at han skal forlate Espinosa, reise vestover og grunnlegge en menighet. Han og hans familie skal overholde de ti bud, til gjengjeld skal de ble innlemmet i den store hemmeligheten og vokte over den.  

Udødelighetens elixir Den store hemmeligheten er oppskriften på udødelighetens elixir, en oppskrift som går fra far til førstefødte sønn gjennom tusen år av stormende Europeisk historie. Spinozaene reiser fra Portugal, til Amsterdam, Tyskland, Østerrike og Budapest, hele tiden knyttet nært opp til viktige hendelser som livleger, filosofer, matematikere og revolusjonære, men alltid i ytterkanten, dit historiebøkene ikke når.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer