Han har skrevet en politiroman fra helvete

Caryl Férey skildrer et inferno i Cape Town.

BESTSELGER: Caryl Férey er et av Frankrikes nye stjerneskudd på thrillerhimmelen. Med den store romanen «Zulu» introduseres han på norsk. Foto: ASCHEHOUG
BESTSELGER: Caryl Férey er et av Frankrikes nye stjerneskudd på thrillerhimmelen. Med den store romanen «Zulu» introduseres han på norsk. Foto: ASCHEHOUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Påskens klart beste krimroman i fjor var den unike mafiaromanen «Uglens dag» av den sicilianske mesterforfatteren Leonardo Sciascia - og lenge så det ut til at den også vil bli denne påskens litterære høydepunkt for min del.

Helt til jeg leste romanen «Zulu» av den franske forfatteren Caryl Férey.

Bestselger Caryl Férey har skrevet flerfoldige thrillere med politisk tilsnitt. «Zulu» er den første av hans romaner som blir oversatt til norsk. Férey er utvilsomt et av eurokrimmens heiteste navn, og romanen har allerede hanket inn to håndfuller med krimpriser og kommet ut i 40 velfortjente opplag i hjemlandet Frankrike.

Zulu er en thriller så beksvart og intens at den ikke bare river fernisset av et land hvor grådighet og hensynsløs utbytting utgjør den nye forretningsmodellen - et land hvor den kriminelle økonomien er tuftet på like deler mafiametoder og overtro, men som samtidig praktiseres etter svært moderne og effektive organisasjonsprinsipper - den røsker også skylappene fra leserens øyne en gang for alle.

Vil hevne seg En ung hvit kvinne blir funnet myrdet i Kirstenbosch, Cape Towns botaniske hage. Hun er sannsynligvis blitt voldtatt, ansiktet hennes er blitt maltraktert med en hammer og politiet finner spor av et for dem ukjent seksualstimulerende stoff i blodet hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer