- Han har vært en inspirasjon for meg

Nico Widerberg minnes Per Ung.

VAR NABOER:  Nico Widerberg vokste opp i huset ved siden av Per Ung og forteller at hans kunstnerkollega har vært en inspirasjon i sitt arbeid. Foto: Jørn H.Moen /Dagbladet og Terje Bendiksby / Scanpix
VAR NABOER: Nico Widerberg vokste opp i huset ved siden av Per Ung og forteller at hans kunstnerkollega har vært en inspirasjon i sitt arbeid. Foto: Jørn H.Moen /Dagbladet og Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ung har i lengre tid kjempet mot kreftsykdom, men arbeidet likevel helt til det siste. Klokken 22 torsdag kveld døde han på Diakonhjemmet i Oslo etter å ha blitt innlagt der tidligere denne uken, skriver VG.

Han ble 80 år og etterlater seg kona Elena Engelsen og tre voksne barn.

- En inspirasjon Kunstneren Nico Widerberg jobbet nært med Ung i flere år, og sier til Dagbladet at det hele føles veldig rart.

- Jeg jobbet nært med ham hele livet og jeg vokste også opp i nabohuset hans på Ekely. Det føles som en tomhet, det er veldig rart. Han har vært syk lenge, men han var utrolig sterk og jobbet helt til det siste, sier Widerberg.

Han forteller at Ung har vært en stor inspirasjon for ham, spesielt på grunn av hans styrke og kvalitet.

- Det er viktig å ha en personlig kraft og et uttrykk man tror på. Jeg opplevde at han virkelig trodde på det han drev med, sier Widerberg og fortsetter:

- Jeg vokste opp med å se på de skulpturene i nabohuset. Spesielt husker jeg en krusifiks, en skulptur av han selv som hang på korset. Det gjorde veldig inntrykk på meg som barn. Det er over 40 år siden, men jeg husker det veldig godt. Det blir et slags bilde på Per for meg, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer