ÅPENHJERTIG: Linda Boström Knausgård, kona til Karl Ove Knausgård snakker for første gang siden lanseringen av «Min Kamp. Sjette bok». Foto: Helén Karlsson / KK
ÅPENHJERTIG: Linda Boström Knausgård, kona til Karl Ove Knausgård snakker for første gang siden lanseringen av «Min Kamp. Sjette bok». Foto: Helén Karlsson / KKVis mer

- Han har vært nærværende med barna, men fraværende for meg

Linda Boström Knausgård (39) snakker ut om ektemannen, bøkene, og sammenbruddet.

(Dagbladet): - Det er klart det er vanskelig å lese. Samtidig synes jeg at om det er bra skrevet, så er man likevel beskyttet. Det er Karl Oves fantastiske språk som gjør det mulig å fortelle så private ting, sier Linda Boström Knausgård, kona til Karl Ove Knausgård.

Brøt sammen
I siste utgave av bladet KK gir hun sitt første og eneste intervju siden «Min Kamp. Sjette bok» ble lansert 17. november i år.

Knausgård forteller i boka at han flere ganger har vurdert å gå fra kona som han har barna Vanja (8), Heidi (6) og John (4) sammen med.

Han skriver også inngående om konas depresjoner, og om hvordan hun brøt sammen tre uker før han opprinnelig skulle levere manus til boka.

Snakker om sykdommen
- Hun hadde vært så langt nede som noe menneske kunne komme, vært nesten språkløs og fylt av tanker på død, en uutholdelig tilstand, som varte i uker, skriver han.

- Det tok lang tid, både for Karl Ove og meg, å forstå at jeg holdt på å bli syk. Det er jo forferdelig, men det fæle er at det skjedde. jeg hadde bestemt meg for at jeg aldri skulle bli syk igjen, for jeg har barn og skal alltid være der for dem. Men så skjedde det. Og det gikk å håndtere, vi klarte det, sier den svenske forfatteren til KK.

Liker bok nummer seks
39-åringen har diagnosen bipolar lidelse, og forteller i intervjuet at hun ikke har orket å lese alle bøkene i «Min Kamp»-prosjektet.

Sammen med ektemannen og barna har hun flyttet til Österlen i Sverige. Karl Ove Knausgårds seks bind har så langt solgt over 400 000 eksemplarer, og kona forteller at det har krevd mye av ekteparets tid.

FAKSIMILE: Knausgårds kone er intervjuet i siste utgave av bladet KK, som kommer i butikkene fedag 16. desember.
FAKSIMILE: Knausgårds kone er intervjuet i siste utgave av bladet KK, som kommer i butikkene fedag 16. desember. Vis mer

- Karl Ove har en utrolig pliktfølelse. Han har vært nærværende med barna, men fraværende for meg, sier hun i intervjuet.

Boström Knausgård har skrevet kortprosasamlingen «Grand mal», som fikk terningkast fem av VG i høst. I slutten av mai er hun en av forfatterne som deltar under årets litteraturfestival på Lillehammer.