Anmeldelse Film «Battle»

Han kunne godt fått være sinna på «Skam»-Lisa litt lenger

«Battle» er søt og enkel.

ROMANTIKK OG HIP HOP: Lisa Teige fra “Skam” spiller i sin første langfilm, i en kjærlighetshistorie fra dansemiljø. Video: Nordisk Film Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Solen skinner på Oslos mest pastellfargede vestkant. Men skyggen fra «Skam» hviler likevel over «Battle». Ikke bare er Lisa Teige, Eva fra NRKs allerede-klassiker, castet som nok en lukket og litt innbitt videregåendeelev.

Også de ladede scenene i treningsgarderoben eller skolegården, der hovedpersonen er usikker på sin egen rolle i fellesskapet, minner om enklere versjoner av en allerede velkjent fortelling fra samme miljø. Heldigvis fungerer det ganske bra.

Til blokkleiligheten

Teige spiller vestkantjenta Amalie, som trener samtidsdans. Amalie er hyperbevisst på at hun kommer til kort overfor dansegulvets flinkeste og peneste, men enser ikke tegnene på at et mer fundamentalt gulv er i ferd med å svikte under føttene på henne. Men en dag står namsfogden på døra, og Amalie og den plutselig pengelense faren blir skyflet til en blokkleilighet på Ellingsrudåsen. Nabolaget er intimiderende i begynnelsen, men viser seg å romme snille og attraktive hip hop-dansere, særlig Mikael (Fabian Svegaard Tapia). Amalie blir stadig mer begeistret, både for ham og sitt nye miljø, samtidig som hun hver dag tar t-banen til sin gamle skole og later som om ingenting har hendt, i en plan som ikke kan gå galt i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer