Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Han kunne like gjerne jobba i CNN

Han hadde «the anchor man-look», sa Ingvild Bryn da NRK-kollegaene tok farvel med Knut Olsen i dag.

TØFF TYPE: Ankerkvinne Ingvild Bryn mener Knut Olsen hadde et utseende som kunne gjort seg på CNN. Foto: Eirik Helland Urke.
TØFF TYPE: Ankerkvinne Ingvild Bryn mener Knut Olsen hadde et utseende som kunne gjort seg på CNN. Foto: Eirik Helland Urke. Vis mer

Med de siste bildene tatt av Knut Olsen på storskjerm i bakgrunnen, holdt NRK i dag den offisielle minnestunden for avdøde Knut Olsen.

Omlag et par hundre NRK-ansatte tok del i markeringen som fant sted i Studio 3 på Marienlyst.

- Helt til det siste fulgte han med på hva vi drev med. Han brydde seg, engasjerte seg og stilte spørsmål ved valgene vi tok. Knut var
alltid opptatt av å få fram sannheten, sa nyhetsredaktør Stein Bjøntegård, etter at fiolinist Atle Sponberg hadde innledet med Ole Bulls «Ensomme stunder».

- Han var en lite sentimental fyr. Kanskje er det en trøst i dag. Han mente alltid at «the show must go on».

Kreativ Knut Olsen døde tirsdag, 57 år gammel. Den høyt avholdte reporteren og programlederen ble diagnostisert med kreft i oktober i fjor, og etterlater seg kone og fem barn.

Bjøntegård la også stor vekt på Olsens svært kreative evner som ikke er like kjente for de fleste.
- Han kunne vært maler. Knut malte mye på fritida, sa Bjøntegård, som særlig husker Olsens reportasjer fra krigen i Bosnia.

- De ble skoleeksempler på hvordan nyheter kunne løses.
Mange tårer I dag var det mange som ville si noen ord.

Nyhetsanker Ingvild Bryn snakket på vegne av kollegene.

- På et seminar i sommer plukket Knut blomster til Einar Lunde som skulle slutte. Han tok langt i fra de første og beste, men gikk langt før å finne de fineste. Det beskriver Knut godt. Alderen preget ham ikke, og han var full av humor og liv inntil det siste. Og med looken sin kunne han like gjerne jobba i CNN. Han hadde «the anchor man-look», sa hans mangeårige kollega Ingvild Bryn, foran en beveget forsamling.

Mange av kollegaene gråt og holdt rundt hverandre.

- Når vi har fått sorgen litt på avstand, la oss da snakke om ham med glede og morsomme historier - ikke med ansiktet i alvorlige folder, sa Bryn før markeringen ble avsluttet med «Air» av Bach.

Torsdag neste uke holdes begravelsen i Lommedalen kirke.

SAVNET AV KOLLEGER: Knut Olsen døde tirsdag. 57-åringen var en av NRKs mest profilerte reportere og debattledere. Foto: Daniel Tengs
SAVNET AV KOLLEGER: Knut Olsen døde tirsdag. 57-åringen var en av NRKs mest profilerte reportere og debattledere. Foto: Daniel Tengs Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling