Han lastet ned musikk fra Oink

Gir selv ut plate på verdens største plateselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 26. november slipper Nine Inch Nails remiks-albumet «Y34rz3r0r3mix3d» på Interscope, som er et underbruk av Universal Music. Universal er verdens største plateselskap.

Bandets eneste faste medlem - grunnlegger Trent Reznor (42) - er imidlertid en høylytt kritiker av platebransjen. Nå innrømmer han også å ha hatt en konto hos Oink - nedlastingstjenesten som ble raidet av politiet for en drøy uke siden.

- Det var verdens beste platebutikk, det var det som gjorde Oink så storartet. Alt man kunne ønske var der, i ulike formater. Hvis det hadde kostet penger ville jeg bladd opp. Problemet er at det ikke finnes noe reelt lovlig alternativ, sier Reznor til New York Magazine.

Ukule iTunes

Det er ikke det at de lovlige alternativene ikke eksisterer, mener Reznor. Problemet er bare at de er så mye dårligere.

- Jeg føler meg ikke kul når jeg går på iTunes. Jeg er lei av at trynet til John Mayer popper opp. Jeg føler meg bedratt når jeg er der, og jeg synes ikke produktet de tilbyr er noe særlig bra, sier han.

Det er en kjensgjerning at mange av de drøyt 180 000 Oink-brukerne selv tilhørte musikkbransjen eller jobbet i media.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.