Han løy for dattera

Da tragedien rammet nært måtte utenriksreporter Fredrik Græsvik måtte slutte å lyve.

PROFILERT: Fredrik Græsvik, utenriksjournalist i TV2 og trolig den norske journalisten som har reist mest til krig og uro, de siste 15 åra, er nå med i underholdningsprogrammet "Stjernene på slottet" på samme kanal. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PROFILERT: Fredrik Græsvik, utenriksjournalist i TV2 og trolig den norske journalisten som har reist mest til krig og uro, de siste 15 åra, er nå med i underholdningsprogrammet "Stjernene på slottet" på samme kanal. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er enkel å tilfredsstille: Gi meg ei strand, litt god vin, en Michelin-restaurant og et slott i Toscana, sier Fredrik Græsvik som i kveld har sin aften i programmet «Stjernene på slottet».

Siden 1994 har TV 2s utenriksreporter oppsøkt kriger og konflikter. På det meste hadde han 180 reisedøgn.

- TV2 har passet på at jeg ikke har jobbet meg i hjel. Hvis ikke, hadde jeg bare vært innom Bergen og hilst på dattera mi — og reist igjen.

Tøff type Macho utstråling. Direkte blikk. Usentimental stil. I kveldens program dukker en personlig og mykere type opp.

-Jeg får lyst til å gjemme meg bak ei pute. Det var god kjemi under innspillingen, og da blir man veldig åpen, sier Græsvik på Bristol hotell.

- Er ofte redd Etter journalistutdanning i USA, dro han til Libanon som FN-soldat. Han hadde tenning på å være der det skjer og smeller. 

- Jeg har vært veldig redd mange ganger som reporter. Uten redsel kommer du ikke levende fra enkelte av disse situasjonene jeg har vært i.

Seinest sist han var i Egypt, i folkemassene, oppsto en truende situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer