Kringskastingsrådet:

- Han må passe på

Kringkastingsrådet har en stor klagebunke å ta tak i når de samles til årets første møte torsdag 11. februar. Hele 527 klager er kommet inn på Israel-kritikk i et program på radiokanalen NRK P13.

MÅ PASSE SEG: Rådsmedlemmene mener Fredrik Solvang må være mer varsom på sosiale medier enn vanlige folk. Foto: NRK.
MÅ PASSE SEG: Rådsmedlemmene mener Fredrik Solvang må være mer varsom på sosiale medier enn vanlige folk. Foto: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kringkastingsrådet skal torsdag ta opp en haug av klager som har kommet inn til rådet. De skal blant annet diskutere debatten med Helge Lurås, sangen «Fy faen» i Maskorama og Israel-uttalelse på P13.

Debatten med Helge Lurås

Mange seere har reagert på at Resett-redaktør Helge Lurås fikk slippe til i Debatten på NRK1. Det var Rødt politiker Mímir Kristjánsson som var invitert som motdebattant.

Klagen på Lurås-invitasjon var blant annet klaget inn av lege Bushra Ishaq. Hun var misfornøyd med at Resett fikk et talerør etter stormingen av Kongressen i USA.

- Problemet mitt handler om retningen NRK går når redaktøren rettferdiggjør ikke bare Resett, men også aktører som Document.no, på bakgrunn av helheten i det disse formidler, og verdigrunnlaget disse står for, sa Ishaq.

Bortsett fra Ishaq var omtrent alle de andre rådsmedlemmene enige om at det var riktig å invitere Lurås.

- Hvis vi ikke hadde mottatt så mange synspunkter på at man inviterte inn Lurås til Debatten. Da ville vi aldri høre argumentene for at man inviterte han. Det er vel det gode resultat for at seerne kritiserer. Jeg synes ikke det nødvendigvis er en aksept av Resett, men jeg er og betenkt at det var bare Røds representant som skulle fronte Lurås, sier rådsmedlem Trude Drevland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer