KOMMENTARER

Et av Russlands mest kjente malerier:

Han malte bildet av tidenes bannskap

En særdeles kreativ tirade av bannskap er utgangspunktet for et av Russlands mest kjente malerier. Kunstneren er Ilja Repin, mannen som også malte bildet som denne uka ble vandalisert i Moskva.

KJENT VERK: Et av Ilja Repins store bilder er «Zaporosja-kosakkene skriver brev til sultanen», fra 1885. 
Det skildrer en historisk scene fra 1676, der de svarer på et brev fra sultanen i Istanbul, der han krever underkastelse fra kosakkene.
KJENT VERK: Et av Ilja Repins store bilder er «Zaporosja-kosakkene skriver brev til sultanen», fra 1885. Det skildrer en historisk scene fra 1676, der de svarer på et brev fra sultanen i Istanbul, der han krever underkastelse fra kosakkene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka ble bildet «Ivan den grusomme og hans sønn Ivan» ødelagt av en mann som hadde drukket vodka på Moskvas mest kjente kunstmuseum, Tretjakov-galleriet. Mannen rakk å lage tre hull i bildet med en jernstang, før han ble tatt hånd om av sikkerhetspersonell.

Bildet viser den kanskje aller mest brutale russiske herskeren Ivan den grusomme (1550) - 1584) etter at han har gitt sin sønn, som også het Ivan, et dødelig slag. Angsten og skrekken over hva han har gjort står skrevet i tsarens øyne, og bildet av dette er et av de viktigste i russisk kunsthistorie.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer