NY ROLLE: Tobias Santelmann spiller vikingleder i den sveitsiske filmen «Northman: A Viking Saga». Foto: Stella Pictures
NY ROLLE: Tobias Santelmann spiller vikingleder i den sveitsiske filmen «Northman: A Viking Saga». Foto: Stella PicturesVis mer

- Han minner om Kirk Douglas

Nå skal også Tobias Santelmann spille viking.

(Dagbladet): Norske skuespillere er stadig mer etterspurt i utlandet. Nå har også Tobias Santelmann - kjent fra «Kon-Tiki» og «Flukt» - landet sin første internasjonale hovedrolle.

Det kunne Variety melde i går.

Og i likhet med Thorbjørn Harr i den kommende History Channel-serien «Vikings» skal Santelmann spille hardbarket middelaldernordmann på tur.

I «Northman: A Viking Saga» strander en bande vikinger i Skottland med langskipet, og må kjempe mot kongens leiesoldater for å komme seg i trygghet, ifølge synopsis på IMDB.

Bak den engelskspråklige filmen står sveitsiske investorer og den sveitsiske, LA-baserte regissøren Claudio Fäh, som tidligere har instruert Christian Slater i den ikke spesielt bemerkelsesverdige science fiction-thrilleren «Hollow Man 2».

Det var rollen som den plagede motstandsmannen Knut Haugland i «Kon-Tiki» som imponerte sveitserne og fikk dem til å caste Santelmann i rollen som bandeleder.

- Etter å ha sett «Kon-Tiki» var det klart at bare Tobias kunne levere en mektig hovedrolle til vår vikingfortelling. Han minner om Kirk Douglas i den legendariske filmen «The Vikings» (1958), sier direktøren i det Zürich-baserte distribusjonsselskapet Ascot Elite Entertainment Group til Variety.

Filmen skal spilles inn i Bulgaria og Storbritannia og går i opptak i september.

15. mars er Santelmann kinoaktuell med «Jag etter vind», den nye filmen til Rune Langlo, som debuterte i 2009 med «Nord». Han har også en rolle mot blant andre Stellan Skarsgård, Bruno Ganz og «Kon-Tiki»-kollegaen Pål Sverre Hagen i Hans Petter Molands neste film «Kraftidioten».

SLÅENDE LIK? Kirk Douglas i «Spartacus». Filmlegenden spilte viking i «The Vikings» (1958). Foto: Stella Pictures
SLÅENDE LIK? Kirk Douglas i «Spartacus». Filmlegenden spilte viking i «The Vikings» (1958). Foto: Stella Pictures Vis mer