Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han rapper om å knivstikke Bruno Mars i spiserøret

Nå er sjokkstjerneskuddet Tyler, the Creator og rapkollektivet OFWGKTA klare for Hovefestivalen.

UNGDOMMENS RÅSKAP: Rapkollektivets OFWGKTAs  konfronterende stil, hvor de blant annet rapper om å voldta Jomfru Maria og å knivstikke hitlistefavoritten Bruno Mars, har både sjokkert og fascinert musikkpresse verden over.
UNGDOMMENS RÅSKAP: Rapkollektivets OFWGKTAs konfronterende stil, hvor de blant annet rapper om å voldta Jomfru Maria og å knivstikke hitlistefavoritten Bruno Mars, har både sjokkert og fascinert musikkpresse verden over. Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke alle ungdomsgjenger som har fått såpass mye omtale i internasjonal musikkpresse den siste tiden som Odd Future Wolf Gang Kill Them All.

Ungguttenes konfronterende stil, hvor de blant annet rapper om å voldta Jomfru Maria og å knivstikke hitlistefavoritten Bruno Mars i spiserøret, har både sjokkert og fascinert musikkmedier verden over.

Nå er rapkollektivet, hvis alder strekker seg mellom 16 og 23, klare for sommerens Hovefestival.

Tv-opptreden Det var etter at det fungerende overhodet av rapkollektivet, Tyler, the Creator, opptrådte på Jimmy Fallons talkshow i USA at karrieren deres virkelig skjøt fart. Og under konsertene deres på musikkfestivalen South by Southwest i Texas ble det rapportert om «punkekonsertlignende» tilstander.

- Odd Future er fenomenet som har fått hele platebransjen til å måpe det siste året. At de velger å gjøre en av sine første, store festivalkonserter på Hove er for oss en liten sensasjon, sier presseansvarlig i Hovefestivalen, Gaute Drevdal til Dagbladet.

Dagbladets anmelder Eirik Kydland hadde Tyler, the Creators siste verk «Bastard» på lista over de beste utgivelsene fra 2010 i desember i fjor.

«Free Earl» Alle albumene og miksteipene deres er å få tak i gratis på bandets nettside, sammen med egenregisserte musikkvideoer og andre snutter.

- OFWGKTA representerer en ny generasjon «self made» artister, der de selv bestemmer og har kontroll over eget materiale og produksjoner. I dette tilfellet gjør de bunnsolide musikalske evnene at hele musikkverdenen nå har øret sitt vendt mot musikken deres, sier Drevdal.

Det er imidlertid ikke sikkert at det 17 år gamle OFWGKTA-medlemmet Earl SWEATSHIRT blir med til Arendal.

Etter at foreldrene hans har sett hva han og vennene hans holdt på med, skal han ifølge nettsida The Fader ha blitt sendt på en bootcamp for usikkelige gutter. Dette har fått resten av kollektivet til å sette i gang internettkampanjen «Free Earl».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media