I VINDEN: Hele tre filmer om den folkekjære Espen Askeladd er på trappene. Den første, Askeladden - i Dovregubbens hall, har premiere i september, og film nummer to, Askeladden - i Soria Moria slott, går snart i produksjon. Alen Grujic sin illustrasjon til sistnevnte er inspirert av Theodor Kittelsens berømte maleri.
I VINDEN: Hele tre filmer om den folkekjære Espen Askeladd er på trappene. Den første, Askeladden - i Dovregubbens hall, har premiere i september, og film nummer to, Askeladden - i Soria Moria slott, går snart i produksjon. Alen Grujic sin illustrasjon til sistnevnte er inspirert av Theodor Kittelsens berømte maleri.Vis mer

Han regnes som noe av det norskeste av det norske – men er Askeladden egentlig en sympatisk figur?

Til høsten kommer den første av tre spillefilmer basert på fortellingene om eventyrfiguren.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg fant, jeg fant, ropte Espen Askeladd, til irritasjon for sine eldre brødre, men til glede for leseren, som selvfølgelig visste at han ville gå seirende ut i siste setning. Slik han alltid gjorde. Askeladden, dette urnorske symbolet på den norske stå på-viljen og optimismen, er i vinden som aldri før.

Nylig ble et over tretti år langt prosjekt med å få innlest Asbjørnsens og Moes folkekjære eventyr ferdigstilt som lydbok, og til høsten kommer den første av tre spillefilmer basert på fortellingene om eventyrfiguren.

En av filmens to manusforfattere, Aleksander Kirkwood Brown, har vokst opp med eventyrene, men måtte nå gå dypere ned i materien.

- Medforfatter Espen Enger og jeg har ønsket å være tro mot den verdenen vi møter i eventyrene, samtidig som vi har videreutviklet dette universet for å gjøre Askeladden litt mer tilgjengelig for dagens publikum, sier Brown. Han lover moderne virkemidler, mye humor og mye spenning.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn