Han revolusjonerte din digitale hverdag

Steve Jobs (1955-2011).

HAN VAR APPLE: Steve Jobs (1955-2011) døde i natt. Hver gang han presenterte nye Apple-produkter, ble det tydelig at det knapt var noe skille mellom mannen og selskapet han startet  i 1976. Foto: SCANPIX
HAN VAR APPLE: Steve Jobs (1955-2011) døde i natt. Hver gang han presenterte nye Apple-produkter, ble det tydelig at det knapt var noe skille mellom mannen og selskapet han startet i 1976. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg ble vekket av min iPhone, som jeg blir hver morgen. Jeg fikk nyheten på min iPad ved frokostbordet. Jeg leste videre på Apples nettbrett på t-banen, mens jeg telte fem medpassasjerer bare i min vogn med de hvite ørepluggene som signaliserer at man bærer på en dings skapt av mannen som gikk ut av tiden i natt.

Steve Jobs er død, og dette er ikke en dag man skammer seg over å være bruker av produktene han forandret verden med.

Nyheten om Jobs' død kom bare dager etter at etterfølgeren Tim Cook presenterte den nye iPhone 4S og den virtuelle assistenten Siri. Jeg ser ikke bort fra at Jobs holdt ut til han hadde sett at presentasjonen gikk greit. Så kunne han slippe taket.

Jobs var Apple, og Apple var Jobs.

På jobb er jeg PC-bruker, men privat har Macen vært en trofast følgesvenn siden mitt første møte med en Macintosh SE på slutten av 1980-tallet. Det er noe med Apples kombinasjon av god industridesign, brukervennlig programvare og innovative løsninger som appellerer til nerden og konsumenten i meg på en måte en grå PC-boks aldri har gjort. Apple knyttet seg enda sterkere til min digitale hverdag ved å legge til rette for møtet mellom teknologi og kultur, og ved å gi en kriserammet musikkindustri et nytt liv på nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer