Han risikerte livet i Kongo

Nå kan han vinne Brageprisen. Se lista over de nominerte!

NOMINERT FOR SAKPROSA: Forfatter av boka «Et Mord i Kongo», Morten A. Strøksnes.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
NOMINERT FOR SAKPROSA: Forfatter av boka «Et Mord i Kongo», Morten A. Strøksnes. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - På en måte skal jeg videre rent arbeidsmessig, men saken blir ved min side helt til den er over. Jeg følger nøye med på hvordan det går, sier Morten A. Strøksnes til Dagbladet.

Han er forfatteren bak en av høstens aller mest omtalte sakprosabøker, «Et mord i Kongo». For den ble han i dag hedret med nominasjon til Norges mest prestisjetunge litteraturpris, Brageprisen.

- Det er naturligvis hyggelig, og en ære, sier Strøksnes.

Mange utfordringer I boka forsøker han å fortelle historien om hva som skjedde før rettssaken mot Joshua French og Tjostolv Moland. Strøksnes forteller at mottakelsen av boka har vært helt overveldende, både når det gjelder den massive omtalen av den og anmeldelsene.

«Forfatteren leverer en levende, ofte intens, beskrivelse av sin reise gjennom virkeligheten i Afrikas indre,» skrev Dagbladets John Olav Egeland om boka.

- Dette er jo så levende materiale, en sak som ikke er avsluttet. Jeg hadde mange spesielle utfordringer i den forbindelse, både med hensyn til personvernet, familien, de som sitter fengslet - folk som blir aktører i en bok. Det er virkelige mennesker i en virkelig verden, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer