FORTSATT GIRA: I dag slippes første singel fra DumDum Boys' tiende plate. Rockebautaene har ingen planer om å legge opp, slik som kollega Michael Krohn i Raga Rockers. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet
FORTSATT GIRA: I dag slippes første singel fra DumDum Boys' tiende plate. Rockebautaene har ingen planer om å legge opp, slik som kollega Michael Krohn i Raga Rockers. Foto: Steinar Buholm/DagbladetVis mer

- Han ser du på scenen igjen om ikke lenge

DumDum Boys tror ikke rockekollega Michael Krohn holder ord.

(Dagbladet): - Det er hans ord..., sier bassist Aslak Dørum i DumDum Boys om ukens utspill fra Raga Rockers-vokalist Michael Krohn.

Sammen med Jokke & Valentinerne og deLillos har Raga Rockers og DumDum Boys vært regnet som «de fire store» i norsk rock. Mandag kunngjorde Raga-vokalist Michael Krohn at han legger opp på grunn av at han ikke orker å turnere lenger.

Full fart framover Krohn mener rocken tilhører ungdommen, og uttalte:

- Etter en time på scenen er jeg helt blåst. Jeg synes ingen av de gamle rockerne eldes med stil.

- Det tok jeg personlig, sier DumDum-gitarist Kjartan Kristiansen med et smil.

I dag slipper DumDum Boys den første singelen fra deres kommende album «Ti liv», som kommer i mai. DumDum-gutta deler ikke Krohns oppfatninger, og selv om platen er deres tiende album har de ingen planer om å slutte og spille.

- Så fett som det her er så er det helt latterlig å gi seg, sier Dørum.

- Michael Krohn ser du på scenen igjen om ikke så lenge, spår Kristiansen.

Spilt inn på hytta Den nye singelen «Tre er To For Mye» er en av flere låter på albumet som er spilt inn på hytta til DumDum-vokalist Per Øivind «Prepple» Houmb. Bandet fikk med seg Bent Sæther, kjent fra Motorpsycho, som produsent og brukte tiden godt.

- Plata er kommet med en letthet. Den er spilt inn på kun ti dager. Halvparten ble gjort på hytta. Det ble lange dager. Vi jobbet fra vi sto opp til vi sovnet. Men det var gøy, sier Kristiansen som har skrevet låta som nå har blitt singel.

I STUDIO: DumDum Boys' nye plate er produsert av Motorpsychos Bent Sæther (t.h.). Her er han i studio sammen med bandet. Gitarist Kjartan Kristiansen i bakgrunnen. Foto: Privat
I STUDIO: DumDum Boys' nye plate er produsert av Motorpsychos Bent Sæther (t.h.). Her er han i studio sammen med bandet. Gitarist Kjartan Kristiansen i bakgrunnen. Foto: Privat Vis mer

- Sangen handler om et dårlig trekant-drama, der det er en stakkar som har gått på en smell og gjort seg noen observasjoner. Så nå vil han være alene, sier han.

- Sangen representerer popdelen av den kommende plata - gladsida. Vi har spilt den et par ganger live, noe som er en god lakmustest, og det har vært kult, legger Dørum til.

Full fart framover De erfarne rockerne avviser alle påstander om at det at de har kommet til sitt tiende studioalbum har fått dem til å reflektere over karrieren.

- Vi har blikket stivt festet framover. Det går ikke an å holde på med noe skikkelig hvis man hele tiden skal drive og reflektere over det man holder på med, sier Kristiansen.

- Det er så enkelt som at vi fortsatt ønsker å lage den beste plata og spille den beste konserten - og det har vi ikke gjort ennå, sier Dørum.