Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han skal gjøre livet surt for Cersei i «Game of Thrones»

Nye bilder offentliggjort.

(Dagbladet): Premieredatoen på sesong fem av «Game of Thrones» nærmer seg, og sist fredag slapp kabelkanalen HBO den første traileren.

Der kan man se at tingenes tilstand i Westeros ikke på noen måte virker å bli mindre konfliktfyllt enn i de foregående sesongene.

Nå har HBO også lagt ut flere bilder fra den kommende sesongen, som ikke er vist i traileren.

Vinteren kommer Her kan man blant annet se Jonathan Pryce i rollen som den religiøse lederen The High Sparrow for første gang.

I traileren kan man høre stemmen hans som en voiceover, men man ser ham aldri. Og uten å røpe for mye, kan man vel si at Cersei Lannister kommer til å kjenne hans fundamentalistiske religionsutøvelse på kroppen.

Ellers har har Tyrion en ny tilværelse i vente på flukt fra en hevngjerrig Cersei, og Arya Stark leter etter en måte å hevne sin familie. Dragene til Daenerys fortsetter å vokse, men også hun møter motstand.

Alt mens det overordnede mantraet fortsatt klinger i bakgrunnen. Vinteren er fortsatt på vei.

Nye karakterer Sesongen består av ti episoder og baserer seg på den fjerde og femte boka i «A Song of Ice and Fire»-bokserien. Skuespillere som Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau og Kit Harington, samt Kristofer Hivju, gjentar rollene som de har hatt tidligere.

I tillegg til Pryce,  kan man stifte bekjentskap med flere nye skuespillere, i form av Nell Williams, som spiller Cersei Lannister som ung, og newzealandske Keisha Castle-Hughes som Obara Sand, Prins Oberyns uekte datter.

Første episode fra sesong fem av den populære og prisbelønte tv-serien sendes i USA den 12. april, mens den blant annet er å se på HBO Nordic, C More Series og C More Play her hjemme dagen etter.

Alle foto: HBO