Han skal spille den persiske prinsen

Sammen med fersk Bond-pike.

(Dagbladet.no): Jerry Bruckheimer er godt i gang med filmatiseringen av den klassiske spillserien «Prince of Persia».

Lenge har det vært spekulert i hvem som skulle spille hovedrollen som den akrobatiske prinsen, og det gikk en god stund rykter om Orlando Bloom.

Nå kan imidlertid Hollywood Reporter melde at valget har falt på Jake Gyllenhaal, som også har vært blant dem som tidligere var spådd til rollen.

Tidens sand

I filmen vil Gyllenhaal spille prinsen Dastan, som i et Persia på 500-tallet må gå i ledtog med den eksotiske prinsessen Tamina i kampen mot en skurk som jakter på «tidens sand». Denne sanden er en gudegave som gjør det mulig å styre tiden - og dermed også verden.

Jake Gyllenhaal ble først kjent gjennom kultfilmen «Donnie Darko», og har senere dukket opp i storfilmer som «Brokeback Mountain», «Jarhead» og «Zodiac».


I rollen som prinsesse Tamina finner vi Gemma Arterton, som også er aktuell som Bond-pike i den kommende Bond-filmen «Quantum Solace».

- Ikke billig

BLIR PRINS: Hovedrollevalget i filmatiseringen av spillserien «Prince of Persia» har falt på Jake Gyllenhaal. Foto: SCANPIX
BLIR PRINS: Hovedrollevalget i filmatiseringen av spillserien «Prince of Persia» har falt på Jake Gyllenhaal. Foto: SCANPIX Vis mer

Produsent Bruckheimer, som tidligere har stått for «Pirates of the Caribbean»-filmene, omtaler Gyllenhaal som «karismatisk», og sier også at han har store håp for Arterton. Budsjettet på filmen vil han imidlertid ikke si noe om:


- Men det er ikke blant våre billigste produksjoner, antyder han til Hollywood Reporter.

Regissør av filmen er Mike Newell, som også sto for «Harry Potter og Ildbegeret» og «Fire bryllup og en begravelse». Filminnspillingene begynner i juli i Marokko og England, og antatt premiere vil skje en gang i 2009.

Snart kommer også et nytt spill om den persiske prinsen, som du kan lese mer om her.

Han skal spille den persiske prinsen
<B>POPULÆR PRINS: Spillserien «Prince of Persia» dukket først opp på en rekke systemer i 1989, men har siden blitt populær på de nyere spillmaskinene.
<B>PRINSESSE: Bond-aktuelle Gemma Arterton spiller prinsesse i filmen.