Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han skal spille Espen Askeladd

Det norske eventyr-arvesølvet, med Espen Askeladd i hovedrollen, går til filmen. Vebjørn Enger har fått hovedrollen.

ESPEN ASKELADD: Vegard Enger (i midten) har fått rollen som Espen Askeladd. Han har tidligere spilt Jarle Orheim i «Kompani Orheim» (bildet), sammen med Kristoffer Joner og Cecilie Mosli. Foto: Filmweb
ESPEN ASKELADD: Vegard Enger (i midten) har fått rollen som Espen Askeladd. Han har tidligere spilt Jarle Orheim i «Kompani Orheim» (bildet), sammen med Kristoffer Joner og Cecilie Mosli. Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vebjørn Enger dukket opp som skuespiller og hovedrolleinnehaver i filmen «Kompani Orheim» i 2012. På Filmweb heter det seg at han ikke hadde noen skuespillererfaring før han gikk på audition til filmen.

Nå har han fått en ny, stor rolle. Når det nærmer seg innspilling av den norske storfilmen «Askeladden - I Dovregubbens hall», er det klart at Stavanger-gutten skal spille helten i filmen som produseres av Synnøve Hørsdal og Åshild Ramborg.

Mandag blir det også klart hvem som skal spille Per, Pål og prinsessa.

Eventyrfilmen baserer seg på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger og skal ta oss med tilbake til et Norge for lenge, lenge siden.

Nylig skrev Dagbladet at deler av filmen skal spilles inn i Tsjekkia for å spare kostnader. 

Handlingen vil sentrere rundt den fattige bondesønnen Espen Askeladd, som begir seg ut for å redde kongerikets prinsesse.

«Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben, et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe», heter det i en pressemelding.

Regissør Mikkel Sandemose debuterte som spillefilmregissør med «Fritt Vilt III» i 2010, og fulgte opp med «Gåten Ragnarok» i 2013.

«Askeladden - i Dovregubbens hall» får kinopremiere høsten 2017.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram