Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han skal spille NOKAS-Toska

Ukjente Tov Sletta (30) blir David Toska i ny film.

RANER PÅ FILM Tov Sletta, innfeldt , skal spille David Toska. Foto: SCANPIX / INNSPÆLL
RANER PÅ FILM Tov Sletta, innfeldt , skal spille David Toska. Foto: SCANPIX / INNSPÆLL Vis mer

||| I morgen starter innspillingen av filmen om norgeshistoriens mest kjente ran. Men ikke én stjerneskuespiller var å finne på rollelista til NOKAS-filmen, som ble presentert i dag. I stedet satses det på ukjente navn, flere med minimal eller ingen skuespillererfaring.

- Det ligger i hele filmens natur. Her er det ranet selv som er hovedrolleinnhaver, sier Jan Aksel Angeltvedt fra produksjonsselskapet Alligator Film til Dagbladet.no.

I rollen som «Mesterhjernen» David Toska, finner vi Tov Sletta. Han er sønn av Nils Sletta, kjent fra TV-serien «Berlinerpoplene», men har ikke gjort seg stort bemerket som skuespiller.

Ellers finner vi skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen, Frode Winther i rollen som Kjell Alrich Schumann. Winther er utdannet ved ArtsEd School of Acting i London (1997-2000).

Til å gestalte Erling Havnå, raneren som er kjent som «sleggemannen», har filmteamet funnet ukjente Geir Høyseth. I likhet med Havnå, har han kampsporterfaring. Høyseth er tidligere norgesmester i boksing, mens Havnå drev kickboksing.

Det var i 2004 at NOKAS-filialen i Stavanger ble ranet. David Toska og de andre ranerne fikk med seg 57 millioner kroner, i tillegg til at de skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland

Erik Skjoldbjærg er regissør for NOKAS-filmen, mens Christopher Grøndahl har skrevet manus. Filmen vil få kinopremiere høsten 2010.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media