Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han skal spille Thor Heyerdahl

- Det blir et eventyr, sier Pål Sverre Valheim Hagen om det prestisjefylte oppdraget.

BLIR THOR HEYERDAHL: Pål Sverre Valheim Hagen har fått det prestisjefylle oppdraget med å portrettere Thor Heyderdahl i den kommende «Kon Tiki»-filmen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
BLIR THOR HEYERDAHL: Pål Sverre Valheim Hagen har fått det prestisjefylle oppdraget med å portrettere Thor Heyderdahl i den kommende «Kon Tiki»-filmen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Pål Sverre Valheim Larsen, kjent fra filmene «deUsynlige» og «Jeg reiser alene», skal spille eventyreren i den kommende storfilmen «Kon-Tiki».

- Vi skal fortelle historien om et stort eventyr, og det blir et eventyr for oss også, sa han på pressekonferansen i dag.

Stjerneliste Gustav Skarsgård, sønnen til skuespilleren Stellan Skarsgård, skal spille den svenske sosiologen Bengt Danielsen. Jakob Oftebro har fått rollen som telegrafisten Torstein Raaby, mens Odd Magnus Williamson spiller navigatøren Erik Hesselberg.

Tobias Santelman spiller besetningsmedlemmet Knut Haugland. Anders Baasmo er Herman Watzinger som var ansvarlig for meteorologiske og tekniske undersøkelser underveis.
Budsjett på 88 millioner Det er regissørene bak «Max Manus»-filmen, Espen Sandberg og Joachim Rønning som har tatt på seg oppgaven å lage spillefilm av Thor Heyerdahl & co. sin fantastiske ferd fra Peru til korall-øya Raroia i Polynesia i 1947.

For litt over ett år siden, da filmen fikk støtte fra Norsk filminstitutt sa regissør Rønning dette om rolleinnehaverne:

- Det som er sikkert er at castingen betyr alt. Det å finne den rette Thor og det rette mannskapet hans er avgjørende for at dette skal bli vellykket, sa Joachim Rønning. I dag er det altså kjent at Pål Sverre Valheim Hagen har fått den prestisjefylte oppgaven.

Filmen har fått 18 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt. Budsjettet er på 88 millioner.

Det er tidligere blitt laget en dokumentarfilm om Kon Tiki. Den ble utgitt i 1950 og vant Oscar.

Spilles inn i syv land «Kon-Tiki»-spillefilmen har vært utviklet i en årrekke, og Thor Heyerdahl selv var også involvert i planleggingen fram til hans død i 2002. Manusforfatter Petter Skavlan samarbeidet selv med Heyerdahl.

STJERNELAG: Skuespillerne som skal spille i den storslåtte «Kon Tiki»-filmen. Foto: Dagbladet
STJERNELAG: Skuespillerne som skal spille i den storslåtte «Kon Tiki»-filmen. Foto: Dagbladet Vis mer

Eventyreren sa før han døde at filmen skulle få de unge til å sette spørsmålstegn ved autoritetene.

Filmen skal spilles inn i syv land. Handlingen vil i tillegg til å foregå til havs - blant annet utspille seg i New York og Washington (der Heyerdahl skaffet finansieringen) og i Sør-Amerika.

Den britiske produsenten heter Jeremy Thomas, og har tidligere jobbet med Oscar-vinneren «The Last Emperor».

Filming starter 24. mai og skal være ferdig i september.

SPENNENDE FERD: Thor Heyerdahl og seks andre menn brukte 101 dager på reisen over Stillehavet på denne balsaflåte. Foto: Scanpix
SPENNENDE FERD: Thor Heyerdahl og seks andre menn brukte 101 dager på reisen over Stillehavet på denne balsaflåte. Foto: Scanpix Vis mer
EVENTYRER: Thor Heyderdahl ble verdensberømt da han i 1947 krysset Stillehavet med Kon Tiki. Foto: Dagbladet
EVENTYRER: Thor Heyderdahl ble verdensberømt da han i 1947 krysset Stillehavet med Kon Tiki. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media