FØRSTE GANG:  På lørdag spiller Ane Brun og Thomas Dybdahl sammen for første gang, og det attpåtil på Operataket. Foto: Sveinung U. Ystad og Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet
FØRSTE GANG: På lørdag spiller Ane Brun og Thomas Dybdahl sammen for første gang, og det attpåtil på Operataket. Foto: Sveinung U. Ystad og Thomas Rasmus Skaug/ DagbladetVis mer

- Han skaper fra hjertet

Ane Brun og Thomas Dybdahl kjenner ikke hverandre, men lørdag skal de sammen skape magi på Operataket.

||| (Dagbladet):— Jeg har truffet Ane et par ganger, men jeg kjenner henne ikke. Musikken hennes kjenner jeg riktignok godt. Dette blir vår sjanse til å bli kjent, forteller Thomas Dybdahl.

Sjansen han refererer til kommer nå på lørdag. Nærmere bestemt på Operataket.

Da skal Ane Brun og Dybdahl spille sammen for først gang.

— Vi skal spille konserter hver for oss, og gjøre litt sammen, så dette blir en slags smakebit på et samarbeid. Stedet og settingen er helt fantastisk. Operabygget i seg selv er jo kunst, og jeg håper bare været holder seg.

Ærlig kunstner — Jeg er ikke vant til å spille med orkester. Det er jo et helt annet univers og annerledes å forholde seg til, men jeg tror det viktigste er å holde roen.
Ane Brun er glad i Dybdahls musikk og har fulgt han musikalsk helt siden hans første plate i 2002.

— Han virker som en veldig ærlig kunstner som skaper musikk fra hjertet. Han gjør det han vil og ikke det andre ønsker at han skal gjøre, mener hun.

Glad i opera I motsettning til Dybdahl har Brun også et relativt nært forhold til opera og klassisk musikk.
— Jeg jobbet i den klassiske avdelingen i en platebutikk og har også studert litt operahistorie på musikkvitenskapsstudiet mitt. Jeg hører en del på opera hjemme, men går sjelden på konsert. Jeg har oversatt en arie som jeg skal framføre på Operataket, forteller hun.

Dybdahl derimot har aldri helt funnet ut av opera.

— Skal jeg være ærlig? Ja det må jeg jo. Opera har ikke truffet meg enda. Sjangeren gjør det liksom ikke for meg. Men så har jeg heller ikke hatt så mange anledninger til å komme inn i den heller. Forhåpentligvis begynner jeg å digge det etterhvert, sier han.

Ønsker den samme For videre samarbeid er artistene ganske så samkjørt i sin smak.
— Jeg kunne godt tenke meg å jobbe mer med Susanne Sundfør. Hun sang litt på den siste plata mi og jeg synes hun er fabelaktig, forteller Dybdahl.

Brun er bemerkelsesverdig enig.

— Jeg tror det hadde vært gøy å spille med Susanne Sundfør! Hva svarte Thomas? Vi befinner oss vel ganske mye i samme musikkverden, tror jeg, ler hun.

—Ellers synes jeg Sivert Høyem er fantastisk, men han har jeg jo allerede fått jobbet med.

Nye plater Etter konserten på Operataket skal Brun ut på turné.
—Jeg skal på turné med Peter Gabriel og med Ani DiFranco i Usa. I tillegg skal jeg spille inn plate i løpet av vinteren, forteller hun.

Dybdahl ga tidligere i år ut plata «Waiting For That One Clear Moment» - som stod til en sekser i Dagbladet — men jobber allerede med nytt materiale.

—Jeg skriver litt og prøver å finne ut av hva jeg vil gjøre på neste plate, forteller han.

SAMARBEID?  Både Dybdahl og Brun er glad i Susanne Sundførs musikk og kunne godt tenke seg å jobbe med henne i framtiden. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet
SAMARBEID? Både Dybdahl og Brun er glad i Susanne Sundførs musikk og kunne godt tenke seg å jobbe med henne i framtiden. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet Vis mer