- Han skjærer rett inn til beinet

Per Petterson fikk Brageprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Per Petterson var en av favorittene og fikk torsdag kveld den gjeve Brageprisen for sin siste bok «Jeg forbanner tidens elv».

Den populære forfatteren får ros for sin presise språkbruk, setning for setning gjennom hele boka.

- I tillegg til sin utsøkte språklige presisjon har Petterson en egen evne til å finne fram til kjernen i de avgjørende situasjonene i livet. På ujålete vis skjærer han rett inn til beinet, skriver juryen i sin begrunnelse. Petterson får 75.000 kroner og en Brage-statuett laget av kunstneren Børre Larsen.

Fire kategorier

Brageprisen deles ut av stiftelsen Den norske Bokprisen. Prisen er delt ut årlig siden 1992 og har som formål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur.

Brageprisen deles ut i fire kategorier: Skjønnlitteratur, barne- og ungdomsbøker, faglitteratur og en åpen klasse som varierer hvert år. Årets utdeling skjedde under Bokmessa på Lillestrøm.

Flagstad fikk hederspris

Prisen for barne- og ungdomslitteratur gikk til Johan Harstad for boken «Darlah - 172 timer på månen», og til Bjørn Westlie for boken «Fars krig» i kategorien sakprosa. Årets åpne klasse gikk til poeten Øyvind Rimbereid for «Herbarium».

FIKK PRESTISJEPRIS: Per Petterson. Foto: LARS EIVIND BONES
FIKK PRESTISJEPRIS: Per Petterson. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

I tillegg fikk Kjartan Fløgstad hedersprisen for sitt lange og varierte forfatterskap.

- Prisen tildeles en forfatter som siden debuten på 1960-tallet har opparbeidet seg en stilling som en av den norske litteraturens mest egenartede ordkunstnere, en av de mest utrettelige politiske kritikerne og en av de mest nyskapende forfatterne i et sjangerspenn fra romaner og poesi til sakprosa, mente juryen (NTB)

- Han skjærer rett inn til beinet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer