Han skriker med jevne mellomrom

Dette mener forfatterne egentlig om jobben sin.

PRIMALSKRIK: Dag Solstad forsøker å få ut primalskriket når han står fast. Da hender det at det løsner, forteller han i Hans Olav Brenners nye bok, «Om å skrive».  
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
PRIMALSKRIK: Dag Solstad forsøker å få ut primalskriket når han står fast. Da hender det at det løsner, forteller han i Hans Olav Brenners nye bok, «Om å skrive». Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dag Solstad skriker med jevne mellomrom. Karl Ove Knausgård står fast i fire år av gangen. Per Petterson er redd for å bli avslørt som en som ikke kan noen ting.

I sin nye intervjubok bryter Hans Olav Brenner ned alle romantiske forestillinger vi måtte ha om forfatteryrket.

- Jo Nesbø skriver med letthet, og for Karin Fossum er det en måte å leve på. Men for andre var det forbausende lite lystbetont. Frykten for ikke å leve opp til sin egen standard var fascinerende, sier Brenner til Dagbladet.

I boka «Om å skrive» har han samlet intervjuer med 13 av Norges beste forfattere, samt en forlagsredaktør, der de forteller om hvordan de jobber.

Hylet til Solstad Karl Ove Knausgård var i innspurten av arbeidet med «Min kamp 6», som hadde blitt utsatt i et år. I boka forteller han at han har pleid å ha fire år mellom hvert bokprosjekt, der han ikke klarer å skrive. Per Petterson sto også bom fast i skrivingen da han møtte Brenner i vinter.

- Det var en ideell situasjon for meg. Jeg synes intervjuet med Petterson gir et unikt innblikk i hvordan det arter seg når man står fast. Desperasjonen blir så fint beskrevet. Det samme gjelder hylet til Dag Solstad, sier Brenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer