Tok over regien på «Solo: A Star Wars Story»:

- Han Solo lever i gråsonen

Ron Howard (62) hoppet inn da de opprinnelige regissørene fikk sparken.

TRAILER: Ny Star Wars-film nærmer seg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): Det er aldri fredelig i den galaksen langt, langt unna, og det var heller ikke pur harmoni under innspillingen av «Solo: A Star Wars Story», den påkostede filmen om Han Solos unge år. Midtveis i innspillingen fikk regissørene Phil Lord og Chris Miller sparken, og inn kom veteranen Ron Howard (64). Nå er det hans navn som står på rulleteksten, og det er han som må svare når Dagbladet spør: Hva må Han Solo ha for å være Han Solo?

- Han må være litt eplekjekk, sier Howard.

- Han må ha stor selvtillit og være en våghals. Men samtidig må det være noe paradoksalt der, en dobbelthet. Han Solo bor i gråsona. Situasjonen fremstår ikke som sort eller hvit for ham.

Tvil og lengsel

Det var Harrison Ford som gjorde rollen som Han Solo legendarisk da «Star Wars»-sagaen begynte for over førti år siden. I den nye filmen spilles han av unge Alden Ehrenreich.

- Han Solo kjemper bestandig med kombinasjonen av bravado og mot på den ene sida, og tvilen og lengselen etter å knytte seg til andre mennesker på den andre sida, sier Howard.

- Han har problemer med å stole på folk. Og så tror jeg det er sjarmerende at han er kjekk og dyktig og har gode instinkter når noen skyter på ham, men samtidig gjør feil, og ikke alltid er den smarteste fyren i rommet. Likevel er han villig til å kaste seg fullt og helt inn i farlige situasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer