Han spiller Knutby-pastoren

«Kristi brud» vil stoppe filmen.

(Dagbladet.no): Knutby-saken er en av de mest omtalte skandinaviske krimsakene i nyere tid, og nå skal også historien om Helge Fossmo bli film.


Den spilles for tida inn i Knutby, og nå har de første offisielle bildene kommet av mannen som spiller Fossmo.

Relativt ukjente Henrik Almén har fått oppdraget med å gestalte hovedrollen. Til det svenske nyhetsbyrået TT Spektra understreker Almén alvoret ved jobben:


- Det er litt skummelt å gå inn i en historie som har skjedd, og å spille et menneske som faktisk finnes på ordentlig. Det gjør at man må nærme seg materialet med mer respekt enn om jeg selv hadde funnet på en karakter, sier han.

Filmen regisseres av journalisten Karin Swärd, som tidligere laget dokumentaren «Skuddene i Knutby».

Men ikke alle er like glade for filminnspillingen. Åsa Waldau, avdøde Alexandra Fossmos søster med kallenavnet «Kristi brud», er blant dem som har protestert.

- Man viser ikke hensyn eller respekt mot hverken ofrene eller de involverte. Jeg vil at filmen skal stoppes, sier hun til svenske Aftonbladet.


Etter planen skal filmen - titulert «Vägen hem» - ha premiere ved juletider. Deretter skal den vises som serie i tre deler på svenske TV4.

Han spiller Knutby-pastoren
ORIGINALEN OG KOPIEN: Helge Fossmo er dømt til livsvarig fengsel. Skuespiller Henrik Almén til høyre. Foto: ALEXANDER NORDAHL/TV4
ORIGINALEN OG KOPIEN: Helge Fossmo er dømt til livsvarig fengsel. Skuespiller Henrik Almén til høyre. Foto: ALEXANDER NORDAHL/TV4 Vis mer