Han spiller nærsynt skihopper med høydeskrekk

Livet til «Eddie the Eagle» blir film.

(Dagbladet.no): Han var nærsynt, mangfoldige kilo tyngre enn sine konkurrenter, og hadde til alt overmål høydeskrekk.

Selvsagt et elendig utgangspunkt for å bli skihopper, men så kom også «Eddie the Eagle» sist i både stor og liten bakke under Calgary-OL i 1988.

Til tross for den vedvarende sportslige nedturen ble imidlertid Eddie Edwards en kjent antihelt, og historien om den engelske mureren var så god at et amerikansk filmselskap kjøpte rettighetene til den på begynnelsen av 2000-tallet. Nå begynner ting å skje, og i går ble det klart at den kjente britiske komikeren Steve Coogan skal spille Eddie.

- «Eddie the Eagle» ble en helt ved å snu den vanlige oppfatningen av suksess på hodet. Selv om han aldri vant noen medalje, fikk han suksess på et mer personlig og menneskelig plan, sier Coogan ifølge BBC.

Komikeren fikk sitt store gjennombrudd i «I\'m Alan Partridge», og har også spilt i filmer som «Den nakne sannheten om Tristram Shandy, gentleman» og «24 Hour Party People».

Coogan jobber selv med å finpusse manus i disse dager sammen med makker Henry Normal. Declan Lowney skal regissere.

SPORTSKOMEDIE: Etter flere år i planleggingsfasen, blir filmen om Eddie Edwards en realitet til neste år. Steve Coogan (bildet) får hovedrollen. Foto: SCANPIX/AP
SPORTSKOMEDIE: Etter flere år i planleggingsfasen, blir filmen om Eddie Edwards en realitet til neste år. Steve Coogan (bildet) får hovedrollen. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
TIDENES ANTIHELT: Eddie «The Eagle» Edwards.