Han står bak årets mest kontroversielle dokumentar - nå er åpen høring om filmen utsatt på ubestemt tid

Den omstridte historien til årets desidert mest omdiskuterte, norskproduserte dokumentarfilm,«The Magnitsky Act», ruller videre med uforminsket styrke.

HAR MISTET VENNER: : Den russiske regissøren Andrej Nekrasov står bak «The Magnitsky Act». Under premieren i Oslo fortalte filmskaperen at han har mistet flere venner i det intellektuelle mijøet i Russland på grunn av synspunktene han argumenterer for i den omstridte dokumentaren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
HAR MISTET VENNER: : Den russiske regissøren Andrej Nekrasov står bak «The Magnitsky Act». Under premieren i Oslo fortalte filmskaperen at han har mistet flere venner i det intellektuelle mijøet i Russland på grunn av synspunktene han argumenterer for i den omstridte dokumentaren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Høringen er utsatt på ubestemt tid, men den vil finne sted. Vi har jobbet lenge med forberedelsene, dessverre må vi utsette fordi datoen må passe for alle, sier assisterende generalsekretær i Helsingforskomiteen, Gunnar Ekeløve-Slydal til Dagbladet.

Under den uoffiselle verdenspremieren på den svært omstridte dokumentarfilmen «The Magnitsky Act» i juni, inviterte Ekeløve-Slydal de oppmøtte på Filmens hus i Oslo til en åpen høring.

Skal samles i Oslo

Arrangementet i regi av Helsingforskomiteen skulle i utgangspunktet arrangeres på Litteraturhuset i Oslo 26. september, men gjestelista er en vanskelig affære, forklarer Ekeløve-Slydal.

Høringen har som mål å gjennomgå og analysere bevisene og dokumentene som framlegges i den norskproduserte dokumentaren, noe blant annet lederen av Stiftelsen Fritt Ord, Knut Olav Åmås, har uttalt at han ser fram til.

- Vi ønsker å lage en høring om Magnitskij-saken og det omfattende problemet med korrupsjon, svindel og menneskerettighetsbrudd som den eksemplifiserer. Det ønsker vi å gjøre ved å presentere det viktigste bevismaterialet i saken, sier Ekeløve-Slydal

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer