Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han står bak en av årtusenets største hits - men er han morsom?

Superstjerne-DJ lager komiserie for HBO.

DJ-STJERNE Calvin Harris sto blant annet bak låten «We Found Love» sammen med Rihanna. Foto: Mike Coppola/Getty Images for DirecTV/AFP
DJ-STJERNE Calvin Harris sto blant annet bak låten «We Found Love» sammen med Rihanna. Foto: Mike Coppola/Getty Images for DirecTV/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): Dragemødre, sanne detektiver og visepresidenter på HBO er i ferd med å få nok en yrkesgruppe i stallen av kolleger: DJer.

The Guardian melder nemlig at kanalen har gått til innkjøp av «Higher», en komiserie om elektronisk musikk utviklet av blant andre musikkprodusent og DJ Calvin Harris («We Found Love») og «Trainspotting»-forfatter Irvine Welsh.

Produsentene bak serien er Jay Z , Will Smith og Jada Pinkett Smith.

- Egosentriske gærninger
Blant dem som ønsker serien velkommen er den anonyme duoen bak Twitter-kontoen @Djscomplaining, som ser et stort humorpotensiale i den elektroniske musikkscenen.

Som de skriver i en kommentar på The Guardian:

- Vi er DJer selv og veldig klare over at dansemusikkens verden er et rikt lappeteppe av egosentriske gærninger og guttemenn uten selvinnsikt, noe det er lett å gjøre narr av.

Hjertet i rennesteinen
Med en superstjerne-DJ som Calvin Harris på laget mener @Djscomplaining likevel at det er et åpent spørsmål om hva slags type serie dette blir.

- Vi kan bare anta at bidraget fra Den Best Betalte DJen i Verden? til en viss grad vil være påvirket av hans egen livsstil. Harris smekker antagelig sammen den neste listetoppen sin på iPaden mens han nipper til ambrosia og skyter leirduer.

Håpet deres ligger derfor heller i at Irvine Welsh, en mann «hvis hjerte holder seg nær rennesteinen», vil holde på bakkekontakten til prosjektet.

- Han er oppfostret i en helt annen dansemusikk-verden: En med piller og puber, drosjer og chilisaus, hvor ketamin var noe du ga til hester og Traktor var noe du brukte for å komme unna hesten etter at du hadde gitt den ketamin.

- iPhone 5s er tyngre
For ytterligere bevis på at det finnes en god del humor innebygget i DJ-kulturen trenger man bare ta en titt på Twitter-kontoen deres, en endeløs strøm av sutring fra globetrottende DJ-kjendiser som gir hashtaggen #firstworldproblems ny mening.

I en retvitret melding fra Tiga står det for eksempel:

- Jeg er hundre prosent sikker på at min iPhone 5s er tyngre og kanskje større enn iPhone 5 og det gjør meg gal.

I en annen, fra DJ Gammer, kan man lese at:

- Jeg kan ikke tro at businessklasse-flyturen min blir på en 777 i stedet for en A380.

DJen Aeroplane er en av dem som tydeligvis har lagt merke til @Djscomplaining. I en tweet hvor han klager på at «betong er mykere enn denne madrassen», legger han til:

- Yeah @Djscomplaining whatever.

«Let's be cool and move to Berlin»
@Djscomplaining er forøvrig ikke de eneste som har gjort humor ut av klubbkultur og DJer.

I 2005 dukket for eksempel parodinettstedet Ubercoolische.com opp i kjølvannet av en Metro-artikkel om de Berlin-baserte DJene Richie Hawtin og Ricardo Villabolos.

Basert på artikkelen skapte Ubercoolische et merkelig univers hvor Riche og Ricardo kjøper T-skjorter med påskriften «Let's be cool and move to Berlin and buy T-shirts» og spiser minimalistisk pasta mens de selvhøytidelig gratulerer seg selv for å være så minimale.

Noen ganger lager venninna Magda te til dem.

Andre ganger kommer den ikke-minimale DJ-kompisen Sven Väth innom for å bæsje på t-skjortene deres og spille veldig harde låter fra hjemmebrente CD-plater mens han roper «BOOM BOOM BOOM BOOM!»

Sida er dessverre nedlagt, men kan fortsatt leses i sin helhet via Wayback Machine.

Diplo-film
At klubbkultur kan fungere som komimateriale på skjermen er også bevist i filmer som «Human Traffic» og «It's All Gone Pete Tong», selv om sistnevnte etter hvert utvikler seg til å bli en informasjonsfilm om hørselshemmede.

Det finnes også en rekke severdige kortiflmer og dokumentarer, blant dem «Dance Music Now», om knivingen i et musikkstudio, og «Fuck you, fuck you very much» om den svenske skandaleartisten Leila K.

Av prosjekter som nå er i startgropa finner vi foruten «Higher» er også en spillefilm fra dansemusikkmiljøet, ifølge The Hollywood Reporter.

Filmen, som produseres av DJ og musikkprodusent Diplo, handler om tre tenåringer som forsøker å komme inn på showet til DJ og musikkprodusent Diplo.

Hele Norges coronakart