Han stjal over 200 milliarder virtuelle penger

For å betale på huslånet.

ØKONOMISK KAOS: I juni opplevde onlinerollespillet «Eve Online» et banktyveri av enormt omfang. Foto: REUTERS/CCP/SCANPIX
ØKONOMISK KAOS: I juni opplevde onlinerollespillet «Eve Online» et banktyveri av enormt omfang. Foto: REUTERS/CCP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Finanskrisen har nådd det islandske onlinespillet «Eve Online» etter at over 200 milliarder av spillets valuta inter-stellar kredits (ISK) ble stjålet i et virtuelt bankran som fant sted i juni.

Etter at nyheten om at frekke tyver hadde byttet ut de virtuelle pengene med det som tilsvarer rundt 33.000 kroner, valgte svært mange av «Eve Online»s rundt 300.000 spillere å ta ut sine innskudd fra EBank, spillets største spillerdrevne bank.Pengene som ble stjålet utgjorde rundt åtte prosent av alle bankens verdier, og når i tillegg alle de bekymrede spillerne ville sikre pengene de hadde tjent opp på gruvedrift, romhandel og så videre, holdt banken på å knele.

Sjefen sto bakDet er først nå detaljer om det sensasjonelle bankranet har kommet fram - og hvorfor ranet fant sted i første omgang, skriver BBC.

Hjernen bak ranet skulle vise seg å være ingen ringere enn EBanks toppsjef selv, en spiller med kallenavnet «Ricdic» - i virkeligheten en 27 år gammel australsk teknologiarbeider med fornavnet Richard.

- Denne figuren var en av de som hadde drevet EBank en god stund. Han tok en god slump (virtuelle) penger ut fra banken, og byttet dem vekk for ekte penger, sier Ned Coker i det islanske spillselskapet CCP til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer