FÅR SKRYT:: Jørgen Langhelle spiller den barske, norske forskeren «Lars» i Hollywood-filmen «The Thing». Det har ikke gått ubemerket forbi internasjonale anmeldere. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
FÅR SKRYT:: Jørgen Langhelle spiller den barske, norske forskeren «Lars» i Hollywood-filmen «The Thing». Det har ikke gått ubemerket forbi internasjonale anmeldere. Foto: Anders Grønneberg/DagbladetVis mer

- Han stjeler alle scenene han er med i

Høster internasjonal ros for Hollywood-film

(Dagbladet): 11. oktober hadde Hollywood-filmen «The Thing» premiere.

Jørgen Langhelle er én av seks nordmenn som har en rolle i filmen.

Med både Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff, Jan Gunnar Røise, Jo Adrian Haavind og Kristofer Hivju på rollelista, i tillegg til Langhelle, har det aldri vært så mange nordmenn med i én og samme Hollywood-produksjon før.

Internasjonal ros Langhelle (46) har tidligere spilt i kjente filmer som «I am Dina», «Elling» og «Ulvenatten».

I «The Thing» spiller han nordmannen Lars, og skuespillerens prestasjoner på lerretet har ikke gått ubemerket forbi hos den internasjonale pressen.

- Jørgen Langhelles Lars skiller seg ut som vår favorittkarakter, skriver nettstedet Pegasus News i sin anmeldelse.

- Han er fantastisk Nettstedet Having Said That har stor tro på at Langhelle vil bli en publikumsfavoritt, og frilansskribenten Scott Holleran mente at den norske Hollywood-skuespilleren kapret scenene han var med i.

- Jørgen Langhelle stjeler hver eneste scene han er med i som «Lars», en gryntende nordmann som knapt snakker engelsk, skriver Holleran i sin anmeldelse av filmen.

Også MTV bet seg merke i nordmannen.

- Jørgen Langhelle er fantastisk som en grov, norsk arbeider, skriver de i sin anmeldelse.

- Morsomt å leke «The Thing» er en forløper til John Carpenters filmklassiker med samme tittel fra 1982, som startet med at døde nordmenn blir funnet i et grusomt scenario på en forskningsstasjon i Antarktis.

I tillegg til de seks nordmennene, er også Eric Christian Olsen, som vanligvis spiller i én av USAs mest sette tv-serier, «NCIS LA», samt «Die Hard 4»-skuespiller Mary Elizabeth Winstead, å finne på rollelista.

Filmen ble spilt inn i Canada på vårparten i fjor.

- Det morsomste var å få lov til å leke. Jeg følte meg som en liten gutt da jeg løp rundt med flammekaster for å flambere dette «alien»-monsteret, sa Langhelle til Dagbladet etter innspillingen i fjor.

MED: Også Trond Espen Seim har en rolle i den Hollywood-produserte filmen. Foto: Fotoweb
MED: Også Trond Espen Seim har en rolle i den Hollywood-produserte filmen. Foto: Fotoweb Vis mer