Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han tar over etter Stenstrøm

Arill Riise tar debatten ut til folket.

(Dagbladet.no): I dag ble det kjent at «Holmgang» tas av lufta fra mars, og nå går TV 2 ut med hvem som skal erstatte Oddvar Stenstrøm fra våren av.

Tidligere NRK-anker og «God morgen, Norge»-programleder Arill Riise får ansvaret for «Landstinget» - et debattprogram som skal ta diskusjonen ut til folket, og la folk flest få stille spørsmål.

- Jeg blir på en måte programleder og ordstyrer. Jeg skal styre debatten, men vi overlater mye av makta til publikum og dem som sitter i salen, sier han til Dagbladet.no.

Sjangeren i stå

Debattene skal foregå på ulike steder i landet.

- Vi vil ut og diskutere med dem det angår, men vi tror også folk på mindre steder er opptatt av det amerikanske presidentvalget eller Benazir Bhutto, sier Riise.

Han mener den tradisjonelle tv-debattsjangeren har gått litt i stå.

- Vi håper på en fornyelse av ordskiftet. Mange tv-debatter foregår med de samme folka, som har de samme medierådgiverne, og det er de samme temaene som diskuteres.

TV 2 vil også invitere folk til å foreslå temaer for diskusjon.

LEDER DEBATTEN: Arill Riise tar ansvaret for «Landstinget» Foto: TV 2
LEDER DEBATTEN: Arill Riise tar ansvaret for «Landstinget» Foto: TV 2 Vis mer

Lover kritisk debatt

- «Holmgang» ble ofte beskyldt for populistiske og overtabloide problemstillinger. Hvordan vil dere forholde dere i forhold til dette? 

- Her er det folk som bestemmer, men det betyr ikke at det ikke skal være et seriøst og aktuelt program. Det vil være temaer som folk er opptatt av, og om det blir tabloid eller ikke er mindre viktig, sier Riise.

- Enkelte vil kanskje hevde at folket har nok innflytelse på dagens debattprogrammer, og at det vi trenger er en mer rolig debattform med en kunnskapsrik programleder?

- Jo, men dette kan kombineres. Se for eksempel på «Question Time» på BBC med David Dimbleby - ingen kan vel anklage han for å være kunnskapsløs. Debatten skal bli både kunnskapsrik og kritisk og engasjert. Men journalister bør ha respekt for folk flest sin oppfatning av ting, sier debattlederen. 

«Landstinget» starter på TV 2 i april.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media