NY SJEF: I mars ble det kjent at både Vivi Stenberg og Stian Malme gir seg i MGP-teamet, som henholdsvis musikkansvarlig og prosjektleder i Melodi Grand Prix. Hvem som tar over etter Stenberg er foreløpig ikke bestemt, men jobben som prosjektleder er det Stig Karlsen som tar over. Foto: NRK/Gaute Nistov
NY SJEF: I mars ble det kjent at både Vivi Stenberg og Stian Malme gir seg i MGP-teamet, som henholdsvis musikkansvarlig og prosjektleder i Melodi Grand Prix. Hvem som tar over etter Stenberg er foreløpig ikke bestemt, men jobben som prosjektleder er det Stig Karlsen som tar over. Foto: NRK/Gaute NistovVis mer

Han tar over som prosjektleder i MGP

- Jeg er fan. Rett og slett.

(Dagbladet): I mars ble det kjent at Vivi Stenberg (41) gir seg som musikkansvarlig i Melodi Grand Prix, en jobb hun tok over etter Per Sundnes i 2012.

Samtidig gir også prosjektleder i musikk-konkurransen Stian Malme seg. Han har lengre tid i den folkekjære konkurransen: Han starta i jobben i 2004.

NRK har ikke ennå funnet en arvtager etter Stenberg, men hvem som tar over jobben som prosjektleder har NRK-ledelsen funnet ut av.

Det blir Stig Karlsen, som i mange år har vært prosjektleder for en rekke programmer i NRK.

- Bred erfaring - Stig har omtrent den samme bakgrunnen og erfaringen som Stian Malme. Han har bred erfaring innen store TV-eventer, og har høye kvalifikasjoner innenfor musikk. Han kjenner godt til musikkbransjen i Norge, sier Hanne Roaldsen, redaksjonssjef i NRK Underholdning til Dagbladet.

Karlsen har tidligere blant annet ledet «The hit», «Idrettsgallaen», «Beat for beat», «Nasjonal minneseremoni», «Nasjonal minnekonsert» og flere konsertproduksjoner. I tillegg står han også bak Norges største offisielle KISS-fanklubb.

- Han vil videreføre den strategien Stian allerede har lagt for MGP. Stian har de siste årene gjort en fantastisk jobb for MGP, og det vil Karlsen fortsette med, sier Roaldsen.

Hun påpeker at Malme ikke har hatt jobben som prosjektleder sammenhengende siden 2004, men at det har vært andre prosjektledere inne i noen av årene. Blant annet det året Didrik Solli Tangen vant.

- Stig Karlsen skal ha ansvaret for MGP i 2016, og hvor lenge han blir, det vet vi ikke. Stian Malme skal fortsette med store og spennende prosjekter i Underholdningsavdelingen, sier hun.

- En stor ære Stig Karlsen selv gleder seg til å ta fatt på MGP-jobben.

- Det er en stor ære å få lov til å gå løs på et så stort og flott prosjekt. Men jeg går også ydmykt inn i jobben, jeg syns det har blitt gjort en fantastisk jobb av Stian Malme og de andre i MGP-teamet, så det er store sko å fylle, sier han.

Han starta å jobbe i NRK i 1995, og ble prosjektleder i 2005. Han er for øyeblikket i Wien for å se hvordan den store finalen fungerer.

- Jeg er læregutt, og følger Stian og sirkuset her. Det er mye fin informasjon og triks å hente herfra. Et format som MGP er stort, så det blir spennende å ta tak i det, sier han.

- Har du lagt noen nye planer?

- Det er for tidlig å si, men jeg syns at det har blitt veldig bra. Så jeg kommer nok til å ta med meg mye av det som allerede er gjort de siste årene, sier han.

- Hva slags forhold har du til MGP?

- Jeg er fan. Rett og slett. Jeg er fan av kombinasjonen musikk og show, og mener man godt kan lage et stort show samtidig som man ivaretar musikken. Jeg har fra barndommen alltid fulgt programmet, og sett på det som en stor folkefest, sier han.

GIR SEG: Stian Malme har vært prosjektleder i Melodi Grand Prix siden 2004. Nå tar Stig Karlsen over jobben. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
GIR SEG: Stian Malme har vært prosjektleder i Melodi Grand Prix siden 2004. Nå tar Stig Karlsen over jobben. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer