André Bjerke

- Han tilhørte et kunstnermiljø der seksualmoralen var temmelig fri

André Bjerke får endelig sin biografi.

PÅ TIDE: Endelig kommer det en biografi om den folkekjære poeten André Bjerke. «I kampens glede» er ført i pennen av Peter Normann Waage. Svart/hvitt-bildet i forgrunn er fotografert av Dagbladet fotograf Odd Wentzel. Foto: Anders Grønneberg.
PÅ TIDE: Endelig kommer det en biografi om den folkekjære poeten André Bjerke. «I kampens glede» er ført i pennen av Peter Normann Waage. Svart/hvitt-bildet i forgrunn er fotografert av Dagbladet fotograf Odd Wentzel. Foto: Anders Grønneberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av de store dikterne og kulturpersonlighetene etter krigen, André Bjerke, har endelig fått sin biografi, «I kampens glede».

Forfatter Peter Normann Waage har ikke fått mindre respekt og beundring for dikteren etter at han startet på det møysommelige arbeidet i 2013.

Kvinner og alkohol

André Bjerke hadde mange ansikter, og er mest kjent som lyriker og gjendikter. Likevel har Waage valgt å skrive en kulturhistorisk biografi der han framhever essayisten og sakprosaforfatteren - men biografen kommer ikke utenom hans appetitt på kvinner og alkohol.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer