Han tjente 11 pund på 150 millioner videovisninger

Er YouTube redningen eller undergangen for underholdningsindustrien?

EN DRØY HUNDRELAPP: Det er ifølge låtskriveren Pete Waterman alt han har tjent på 153 millioner YouTube-visninger av Rick Astleys «Never Gonna Give You Up». Nå vil rettighetshaverne ha bedre avtaler med sosisale medier og streamingtjenester. Foto: STELLA PICTURES
EN DRØY HUNDRELAPP: Det er ifølge låtskriveren Pete Waterman alt han har tjent på 153 millioner YouTube-visninger av Rick Astleys «Never Gonna Give You Up». Nå vil rettighetshaverne ha bedre avtaler med sosisale medier og streamingtjenester. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I påsken har Pete Waterman, legendarisk pop-produsent og låtskriver, fortalt til blant andre Daily Telegraph at han totalt bare har tjent 11 pund, eller en drøy hundrelapp, på 154 millioner YouTube-visninger av Rick Astley-låta «Never Gonna Give You Up».Som en del av låtskriverteamet Stock, Aitken & Waterman står han bak låta som ble brukt i fjorårets nettfarsott Rickrolling, som kort forklart dreier seg om å sende noen en nettlenke til musikkvideoen av Astleys 80-tallshit  - bare kamuflert som noe helt annet.

KLIKKET DU på lenken til videoen over, sørget du nettopp for enda en visning av en av nettets mest sett musikkvideoer, og dermed til annonseinntekter for YouTube og eieren Google.Men altså ikke til låtskriverne, om vi skal tro Waterman.

At YouTube virker som en markedsføringskanal for artister, er åpenbart. Men Waterman trenger ikke markedsføring. Han vil ha penger, og sammenlikner sin situasjon med utbyttingen av fremmedarbeidere i Dubai. Det er kanskje ikke spesielt taktfullt fra en mann med en anslått formue på en halv milliard, men likevel: 11 pund må, for å si det mildt, sies å være i underkant for 154 millioner visninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer