Springsteen og De Niro får frihetsmedaljen

Han truet med å slå ned Donald Trump. Nå har De Niro fått presidentens medalje

Sammen med Bruce Springsteen og Ellen DeGeneres.

KLAR TALE mot trump: Da Robert De Niro skulle ta imot en pris for sin rolle i «The Comedian», kunne han ikke dy seg. For andre gang bare måtte han gå ut mot USAs neste president, Donald Trump. Video: AP Vis mer Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Rockelegende Bruce Springsteen (67) og skuespiller Robert De Niro (73) er blant dem som blir tildelt den høyeste utmerkelsen sivilpersoner kan få i USA.

21 personer blir tildelt presidentens frihetsmedalje, opplyser Det hvite hus, og medaljeutdelingen skjer 22. november i Det hvite hus, skriver NTB.

«Presidential Medal of Freedom», er den ene av USAs to høyeste sivile utmerkelser. Den blir tildelt personer som har ytt et «særskilt meritterende bidrag til den nasjonale sikkerheten eller nasjonale interesser for USA, for verdensfreden eller kulturelle eller andre betydningsfulle offentlige eller private bestrebelser».

Ikke under Trump

Det er lite trolig at verken Springsteen eller De Niro hadde fått utmerkelsen under den kommende president Donald Trump. Begge har vært svært kritiske til Trump i løpet av valgkampen.

I forbindelse med «Get Out the Vote», en kampanje som skulle oppfordre amerikanere til å stemme i november, var De Niro med i en reklamefilm, der han langet ut mot det republikanske partiet. De Niros del ble ikke med i kampanjen, men «The Kelly File» på Fox News fikk klippet og viste det fram i helga.

Den Oscar-belønnede skuespilleren kalte Trump for en tulling og en bikkje og en gris.

- Han snakker om at han vil slå folk i trynet. Vel, jeg vil slå ham i ansiktet. Er dette noen vi vil ha som vår president? Jeg tror ikke det, sa 73-åringen.

OGSÅ HEDRET: Bruce Springteen har heller ikke uttalt seg postivt om Donald Trump, men medalje, det får han. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
OGSÅ HEDRET: Bruce Springteen har heller ikke uttalt seg postivt om Donald Trump, men medalje, det får han. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Takker Obama

Også basketstjerne Michael Jordan, talkshow-vert Ellen DeGeneres, og kulturikon Diana Ross er tildelt medaljen.

Ellen DeGeneres skrev på Twitter: «I am so honored. Thank you, President Obama.»

Bill og Melinda Gates fikk frihetsmedaljen for sitt arbeid for å bekjempe fattigdom gjennom den veldedige stiftelsen the Gates Foundation.

Frihetsmedaljen ble opprettet av president John F. Kennedy i 1963.