Rocky legges ned

Han utleverte alle. Men det var verst for ham selv

Tjue år er et imponerende langt liv for en hund, og for en stripeserie som var original og oppfinnsom helt til siste rute.

Illustrasjon: Martin Kellerman
Illustrasjon: Martin Kellerman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tjue år og én måned etter at første Rocky-stripe kom på trykk i Sverige, legger serieskaper Martin Kellerman (44) nå ned sitt livsverk. Rocky har bjeffet sitt siste bjeff og drukket sin siste øl. For trofaste Rocky-lesere kommer likevel ikke den sørgelige beskjeden helt uventet. Det siste året har Rocky vært mer innadvendt enn vanlig og i flere av stripene har Kellerman vist at hans alter ego har vært frustrert, stressa og bekymret over sviktende bladsalg og inntekter.

Samtidig har Kellerman alltid sagt at Rocky er et livsprosjekt som skulle følge ham inn i alderdommen. Nå får vi antakelig aldri se Rocky med stokk og briller.

I stedet slutter serien slik den begynte, i det hverdagslige og uten store fakter. I nettopp dette lå også nøkkelen til seriens suksess.

Da Kellerman debuterte med Rocky i 1998 var stripeserier en satt sjanger fylt av opptrykk av gamle striper uten særlig kontakt med nåtida. Sammen med Frode Øverlis «Pondus» og Lise Myhres «Nemi» revolusjonerte Kellerman sjangeren og skapte en gullalder for skandinaviske stripeserier. Men mens Pondus og Nemi fokuserte på sære typer og klare vitser på slutten av hver stripe søkte Rocky helt fra starten noe annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer