Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Han vant Den store journalistprisen

Tidligere «Dokument 2»-redaksjonssjef Odd Isungset får Den store journalistprisen for boken «Hvem skjøt William Nygaard?».

FIKK PRIS: Den store Journalistprisen for 2011 gikk til journalist Odd Isungset. I formiddag mottok han prisen på Norsk Journalistlag sitt landsmøte. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
FIKK PRIS: Den store Journalistprisen for 2011 gikk til journalist Odd Isungset. I formiddag mottok han prisen på Norsk Journalistlag sitt landsmøte. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

I dag ble det kjent at Den store journalistprisen, som årlig deles ut av Norsk Presseforbund, går til Odd Isungset.

Isungset tildeles prisen for «hans uoppslitelige og grundige journalistiske arbeid for å oppklare drapsforsøket på William Nygaard», heter det i juryens begrunnelse.

Drapstruet I fjor høst kom boken «Hvem skjøt William Nygaard?». Isungset ble truet på livet da han ga den ut.

Det har vært rettet svært alvorlig kritikk fra Isungset mot etterforskningen av attentatet mot Nygaard i 1993.

- Nesten 18 år etter er ingen stilt til ansvar for dette. Politiet sviktet i Nygård-saken. Vi i mediene har også et ansvar for at saken ikke fikk oppmerksomheten den fortjente, sa juryleder Annette Groth da prisen ble delt ut i formiddag.

I boken har Odd Isungset samlet gamle og nye opplysninger om saken han har arbeidet med i nesten et helt journalistisk liv.
Bare én journalist bet seg fast som en klegg, heter det i juryens uttalelse; Odd Isungset.

Prakteksempel Han har avslørt hvordan politietterforskningen i den svært alvorlige saken viste hvordan etterforskning ikke skal skje.  
Den store Journalistprisen for 2011 blir gitt for gravende journalistikk på sitt beste, heter det i juryens uttalelse.

Attentatet mot tidligere forlagssjef William Nygaard fant sted i 1993. Det er aldri blitt funnet noen gjerningsmann, men det antas at drapsforsøket hadde sammenheng med Aschehougs utgivelse av Salman Rushdies bok «Sataniske vers».

De siste 18 årene har politiet gitt opp å løse attentatforsøket to ganger. Nå er det to år til foreldelsesfristen på det som kan være det første islamistiske terrorangrepet på norsk jord går ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media