Han vant salgs- konkurransen mot Kanye West

Nå kommer J. Cole, et av årets store rapnavn, til Oslo.

TIL OSLO: J. Cole har jobbet med noen av rapsjangerens beste artister. Foto: NTB Scanpix
TIL OSLO: J. Cole har jobbet med noen av rapsjangerens beste artister. Foto: NTB ScanpixVis mer

Unggutten fra North Carolina slo for alvor gjennom med «Cole World - The Sideline Story» i 2011. Nå er han ute med sitt nye album «Born Sinner», og kommer til Sentrum Scene mandag 11. november.

Ryktene om ham begynte for alvor da Jay-Z signerte ham til Rock nation etter å ha hørt sangen «Lights Please» fra «The Warm Up» i 2009.

J. Cole har hele tiden arbeidet med flere prosjekter, blant annet har han jobbet med noen av rapsjangerens beste artister, som Kendrick Lamar, Miguel, Missy Elliot, Drake og mange andre, selvfølgelig også Jay-Z.

- Dette er en konsert vi har hatt lyst til å få til lenge. Han er en av de som virkelig har utmerket seg den siste tiden. Det blir en stor kveld på Sentrum Scene, det er nok ikke lenge til han flyttes over på en større scene, så dette er en unik mulighet, sier Peer Osmundsvaag i Atomic AS.

J. Cole slapp sitt nyeste album samme dag som Kanye West slapp «Yeezus». Denne «konkurransen» klarte han overraskende bra, salgstallene viste at han greide 300.000 solgte album i USA den første uken, noe som bare var 30.000 under salgstallene som Kanye West oppnådde. Siden havnet han på toppen av Billboards albumliste, og har nå gått forbi West i salgstall.

Tidligere denne måneden hadde J. Cole solgt 593 400 kopier i USA, mot Kanye Wests 510 000.

(NTB)