- Han var den beste venn man kan tenke seg

Robin Williams ble hyllet fra scenen under Emmys.

 GOD VENN:  Billy Crystal hedret sin gode venn Robin Williams fra scenen under nattens Emmy-utdeling. Foto: NTB Scanpix
GOD VENN: Billy Crystal hedret sin gode venn Robin Williams fra scenen under nattens Emmy-utdeling. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I natt ble den amerikanske Emmy-utdelingen, TV-serienes «Oscar»-pris, avholdt i Los Angeles.

Under showet ble avdøde Robin Williams hedret fra scenen av sin gode venn og skuespillerkollega Billy Crystal, skriver Huffington Post.

- Han fikk oss til å le. Voldsomt mye. Hver gang du så ham på tv, filmer, nattklubber, arenaer, sykehus, på senter for hjemløse, for amerikanske tropper i utlandet og for ei døende jente hjemme i hennes stue, som var hennes siste ønske, innledet Crystal.
 

Brilliant skuespiller Han beskrev sin gode venn som en briljant skuespiller med overveldende mengder energi. 

- Han var den beste vennen man kan tenke seg. Det er veldig vanskelig å snakke om ham i fortid, fordi han var så til stede i alle våre liv. I nesten 40 år var han den lyseste stjerna i komikkgalaksen, sa han. 

Han avsluttet den rørende talen med følgende melding: «Robin Williams - for et konsept».

Under fjorårets Emmy-utdeling var det nettopp Robin Williams som holdt en minnetale, den gang for sin avdøde venn og kollega Jonathan Winters. 

Funnet død For to uker siden ble det kjent at skuespilleren og komikeren Robin Williams hadde gått bort.

Politiet fikk meldinger om at han var funnet livløs i sitt hjem i Tiburon. 

Den foreløpige etterforskningen tyder på at Williams tok sitt eget liv, men den endelige dødsårsaken er ennå ikke slått fast.

Williams ble også hedret under gårsdagens MTV VMA-utdeling, med en lysbildefremvisning og Coldplay-sangen «A Sky Full Of Stars».

 I FJOR:  Under fjorårets Emmy-utdeling var det Robin Williams som holdt en minnetale for avdøde Jonathan Winters. Foto: Stella Pictures
I FJOR: Under fjorårets Emmy-utdeling var det Robin Williams som holdt en minnetale for avdøde Jonathan Winters. Foto: Stella Pictures Vis mer