- Han var en ganske liten mann

Dronning Sonja åpnet New York-utstilling.

- HELDIG: Da dronning Sonja åpnet en utstilling i New York i går, snakket hun blant annet om sitt møte med Andy Warhol. Her fra da hun viste fram portrettene Warhold har laget av henne i en utstilling på Henie Onstad i fjor. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
- HELDIG: Da dronning Sonja åpnet en utstilling i New York i går, snakket hun blant annet om sitt møte med Andy Warhol. Her fra da hun viste fram portrettene Warhold har laget av henne i en utstilling på Henie Onstad i fjor. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«MUNCH | WARHOL og det mangfoldige bildet» heter utstillingen i Scandinavian House i New York. Den er en del av 150-års jubileet til Munch, som i år markeres verden over.

- Jeg synes det er veldig spennende å få lov til å være med på dette. Det er jo noe som skjer i tiden, sier dronningen til NTB.

Møtte Warhol 30 kunstverk fra Munch og Warhol skal stilles ut de neste tre månedene og dronningen legger ikke skjul på at hun er en stor tilhenger av begge de to kunstnerne.

- Jeg var heldig og fikk møte Andy Warhol i sin tid, men jeg var for ung til å møte Edvard Munch. Gjennom denne utstillingen får jeg derimot møtt dem begge, sa dronningen under åpningen. Da Munch døde i 1944 var hun sju år gammel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer