- Han var en usedvanlig trivelig mann

Vennenes farvel med Rolv Wesenlund.

FROGNER KIRKE / OSLO (Dagbladet): I dag bisettes Rolv Wesenlund i Frogner kirke. En rekke kjente kulturpersonligheter vil være til stede for å ta en siste farvel med den folkekjære komikeren og skuespilleren.

- Han var en usedvanlig trivelig mann. Morsom å være sammen med og reise på tur med. Også var han veldig kunnskapsrik, sier Kirsti Sparboe til Dagbladet utenfor kirka.

BISETTES I DAG:  Rolv Helge Wesenlund.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix POOL
BISETTES I DAG: Rolv Helge Wesenlund. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix POOL Vis mer

Hun har samarbeidet med Wesenlund flere ganger, som i «Lysthuset» fra midten av 60-tallet. De jobbet også sammen i en av de første suksessene til Wesenlund, nemlig tv-serien «Og takk for det» fra 1969.

Wesenlund er kjent for å ha gjort en rekke roller, og en av dem som har fått en stor plass i norske hjerter er karakteren Marve Fleksnes.

Bo Hermansson hadde regien og er i dag i Frogner kirke for å ta farvel med sin venn og kollega.

- Jeg vil huske Rolv som en god venn. Som en lysende og briljant komiker. Og som et varmt menneske, sier Hermansson til Dagbladet.

- Omsorgsfull Det var på Madserud-hjemmet at Wesenlund sovnet inn 76 år gammel etter lengre tids sykeleie. Skuespiller Kari Simonsen er også til stede for å ta farvel med ham i dag.

- Jeg vil huske han som en veldig hyggelig, menneskelig og omsorgsfull kollega. Også venn, selv om vi ikke omgikk hverandre så mye privat, sier Kari Simonsen til Dagbladet.

Dagbladet skrev i dag at den folkekjære komikeren har skrevet om hvordan han ønsker sin egen begravelse i boka «Livet er ikke bare en lek, det er også en dans på roser» fra 1982.

TAR FARVEL:  Skuespiller Jon Skolmen er også til stede i Frogner kirke i dag. Foto Anita Arntzen  Wesenlunds bisettelse.
TAR FARVEL: Skuespiller Jon Skolmen er også til stede i Frogner kirke i dag. Foto Anita Arntzen Wesenlunds bisettelse. Vis mer

Sigurd Jansen, orkesterleder fra «Lysthuset» og venn fra barndommen i Horten, sier følgende om sin gamle venn og kollega:

- Jeg husker Rolv fra vi spilte i guttemusikken sammen i Horten. Rolv var en hyggelig gutt og veldig morsom - lenge før han ble offentlig kjent. Vi trodde bare ikke at den morsomheten kunne selges til det store publikum.

- Taube Flere av ønskene i denne beskrivelsen skal realiseres i dagens begravelse - blant annet at den foregår i Frogner kirke og at sangen «Nocturne» - også kalt «Sov på min arm» - av Evert Taube skal spilles. I boka nevner Rolv Wesenlund Lill Lindfors i forbindelse med sangen.

I dag skriver VG at det er Sven-Bertil Taube skal synge den, og at Wesenlund ba ham om dette før sin død. Wesenlund og Taube ble venner etter innspillingen av «La Cage aux Folles» på Chateau Neuf i Oslo i 1987.

- GOD VENN:  Bo Hermansson jobbet med Wesenlund under Fleksnes, og minner i dag sin gode venn sammen med sin kone.   

FOTO ANITA ARNTZEN
- GOD VENN: Bo Hermansson jobbet med Wesenlund under Fleksnes, og minner i dag sin gode venn sammen med sin kone. FOTO ANITA ARNTZEN Vis mer