- Han var ganske jordnær

Norske Camilla Kongshavn (20) spiller mot Hayden Christensen i ny Hollywood-film.

JORDNÆR: Camilla Kongshavn omtaler motspiller og Hollywood-kjekkas Hayden Christensen som en jordnær og oppegående mann. Foto: Privat/Scanpix
JORDNÆR: Camilla Kongshavn omtaler motspiller og Hollywood-kjekkas Hayden Christensen som en jordnær og oppegående mann. Foto: Privat/ScanpixVis mer

- Det er ganske surrealistisk. Da jeg meldte meg på audition var jeg sikker på at det ikke fantes noen rolle som egnet seg for meg i filmen, men utrolig nok fikk jeg den, forteller Kongshavn til Dagbladet.

20-åringen fra Buskerud, som for tiden er bosatt i Kina fikk tilbudet om rollen i den nye storfilmen «Outcast». Filmen er produsert av Jeremy Bolt, som tidligere har jobbet med filmer som Resident Evil og The Three Musketers. Det skriver nettstedet 730.no

Nervepirrende innspilling
Hun spiller tjenestepiken til en av hovedrolleinnhaverne, og forteller til 730.no at innspillingen til tider var nervepirrende:

- Første dagen på settet ble jeg plassert på ryggen av en hyperaktiv kamel som ikke klarte å stå stille, sier 20-åringen som for tiden har bopel i Kina på mail til Dagbladet.

For to år siden flyttet hun fra Buskerud til Kina for å studerer. For tiden studerer hun kinesisk i Beijing, men på sikt håper hun å kunne livnære seg som skuespiller.

- Akkurat nå er fokuset mitt på og lære meg kinesisk. Målet er å kombinere det med en skuespillerutdanning på Beijing Film Academy, og for å komme inn der må jeg kunne språket flytende.

Snakket med Hayden
I tillegg til Camilla fra Buskerud medvirker også noe mer kjente Hayden Christensen og Nicolas Cage i filmen, som har et samlet budsjett på drøyt 150 millioner kroner.

Kongshavn fikk også slått av en prat med Christensen i forkant av en av scenene hvor de to spiller sammen.

- Han var oppegående og ganske jordnær når man først fikk kontakt, forteller Kongshavn.

 Dyrbar erfaring
Hvor mye vi får se av 20-åringen på kinolerretet er foreløpig usikkert.

- Det er en veldig liten rolle, og jeg vet ikke for sikkert at den kommer med i filmen. Det kan man aldri vite, understreker 20-åringen til Dagbladet.

Uavhengig av om hun kommer på lerretet har erfaringene fra innspillingen vært dyrbar for Kongshavn.

- Selv om det var slitsomt til tider, var det veldig inspirerende å jobbe med så profesjonelle mennesker. Jeg er heldig som fikk oppleve det, sier Buskerud-jenta, som ikke vil avsløre for mye om sin videre skuespillerplaner:

- Jeg har noen planer, men ingenting er fastsatt. Det er nå snakk om prioritering og holde fokus, påpeker 20-åringen.

Filmen ble spillt inn på vårparten i år, og har premiere i løpet av høsten 2014.

TJENESTEPIKE: Camilla Kongshavn (t.v) spiller tjenestepike i den nye Hollywood-filmen «Outcast». Foto: privat
TJENESTEPIKE: Camilla Kongshavn (t.v) spiller tjenestepike i den nye Hollywood-filmen «Outcast». Foto: privat Vis mer