Han var INXS

Bandet INXS var synonymt med Michael Hutchence, og etter at han ble funnet død på sitt hotellrom, tror de fleste at bandet vil lide samme skjebne.

INXS ble dannet i Australia i 1977. Gruppa har gitt ut ti plater som til sammen er solgt i vel 20 millioner eksemplarer.

Tidligere i år kom «Elegantly Wasted», som for øvrig i Dagbladet ble belønnet med terningkast fem.

Men det var plata «Kick» (1987), med låter som «Need You Tonight» og «Devil Inside», som førte til at popeventyret tok av. Dette albumet har aleine passert ni millioner solgte.

Michael Hutchence var den soleklare frontfigur, og på grunn av sitt sterke levesett er han blitt sammenliknet med stjerner som Mick Jagger og Jim Morrison.
Hutchence figurerte mye i mediene på grunn av sine mange damehistorier, og i fjor ble det store oppslag i britiske aviser da London-politiet fant opium i leiligheten han delte med kjæresten Paula Yates.

Da Hutchence ble intervjuet av Dagbladet i Oslo i mars, hadde han dette å si om at han de siste åra har vært langt mer omtalt for sine kjendissprell enn for INXS:

- Jeg veit at det er blitt sånn. Jeg liker det ikke. På den annen side gir jeg faen.

<B>MED DATTEREN: Avdøde Michael Hutchence sammen med samboeren Paula Yates og datteren Tiger Lily. Michael og Paula skulle etter planen gifte seg i januar.