BEST BETALT:  Robert Downey Jr. er den best bestalte skuespilleren i Hollywood, ifølge Forbes. Foto: NTB Scanpix
BEST BETALT: Robert Downey Jr. er den best bestalte skuespilleren i Hollywood, ifølge Forbes. Foto: NTB ScanpixVis mer

Han var mest kjent for narkodommer og oppsigelse

Nå er Robert Downey Jr. best betalte skuespiller - igjen.

(Dagbladet): For andre året på rad topper Downey Jr den prestisjefylte Forbes-lista over de best betalte skuespillerne i Hollywood, med en estimert inntekt på hele 75 millioner dollar (rundt 460 millioner norske kroner).

Det er spesielt imponerende fordi den kjente skuespilleren bare har medvirket i én film mellom juni 2013 og juni 2014, som er perioden som danner grunnlaget for Forbes' liste

Hollywood-versting Å bli kåret som lønnsvinner er heller ikke verst for en gammel «versting» i Hollywood.

Han tilhørte 1980-tallets «brat-pack», og hans store gjennombrudd kom i filmen «Chaplin», som han også ble Oscar-nominert for.

Her til lands ble han nok først virkelig kjent som som den kjekke skuespilleren som fikk sparken fra gjesterollen som Ally McBeals kjæreste, på grunn av stoffmisbruk.

I april 2001 skrev blant andre Dagbladet at Robert Downey Jr, som den gang var 36 år, var blitt arrestert for stoffmisbruk. Det var ikke første gang kjendisen var i problemer på grunn av narkotikabruk og tilhørende merkelig oppførsel.

Noen måneder tidligere hadde han blitt løslatt på prøve etter en tidligere narkodom, mot en kausjon på 135 000 kroner.

Store roller I 2008 spilte skuespilleren i storfilmen «Iron Man», i tillegg til komedien «Tropic Thunder», som han ble nominert til Oscar for. Han spilte også i hovedkarakteren i filmen «Sherlock Holmes», som han vant en Golden Globe-pris for.

Videre på lista finner vi skuespillerne Dwayne Johnson, best kjent under kallenavnet «The Rock».

På tredjeplass er kjekkasen Bradley Cooper, og på fjerdeplass finner vi Leonardo DiCaprio, som har spilt i en rekke kritikerroste filmer de siste åra.

På femteplassen er «Thor»-skuespilleren Chris Hemworth.