Han var Obamas norske valgkamp-medarbeider

Nå har Erik (30) skrevet bok om sirkuset.

STEMMEJAKT: Erik Møller Solheim gikk på stemmejakt for Barack Obama. Nå har han skrevet bok om det. Foto: RICHARD ERIKSEN
STEMMEJAKT: Erik Møller Solheim gikk på stemmejakt for Barack Obama. Nå har han skrevet bok om det. Foto: RICHARD ERIKSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det startet som en reportasjereise. Men en litt uvanlig sådan. Der andre journalister forsøker å være så objektive som mulig, bestemte Erik Møller Solheim (30) og fotograf Richard Eriksen (25) seg for å dekke Barack Obamas presidentkampanje på nøyaktig motsatt vis.

De vervet seg som frivillige.

Beundrer Obama- Vi visste jo at Obama-kampanjen skulle bli en såkalt grasrotkampanje. Ved å involvere oss selv, ville vi vise hvor avhengig han var av alle som stilte opp. Også fikk vi tilgang til de frivillige, som utgjør grunnmuren i kampanjen, sier Møller Solheim til Dagbladet.no.

Nå har han skrevet boka «En stemme for Obama», med undertittelen «Om en nordmanns forsøk på å få 300 millioner amerikanere til å forstå sitt eget beste».

For selv om han beskriver det hele som et journalistisk prosjekt, røper boka også en annen, sterk motivasjon. Her forteller han om sitt hat og kjærlighet-forhold til USA, om skuffelsen over George W. Bush og sin dype beundring for Obama. En til da nokså ukjent presidentkandidat i et land på andre siden av Atlanteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer