- HATER EDM: Perry Farrell liker ikke hvordan festivalen han selv startet har blitt. Han er ikke fornøyd med EDM-innslagene, og sier at han vil «spy ut av neseborene». Foto: WENN.com / NTB scanpix
- HATER EDM: Perry Farrell liker ikke hvordan festivalen han selv startet har blitt. Han er ikke fornøyd med EDM-innslagene, og sier at han vil «spy ut av neseborene». Foto: WENN.com / NTB scanpixVis mer

Han var selv med på å starte superfestivalen. Nå kan han ikke fordra artistene

- Jeg vil spy ut neseborene mine.

(Dagbladet): Festivalen Lollapalooza ble startet av Perry Farrell i 1991. Festivalen skulle egentlig være en siste turné for bandet hans Jane's Addiction, men har gjennom åra hatt artister som Kanye West, Arctic Monkeys og Coldplay på plakaten.

De siste åra, i takt med sjangerens voksende popularitet, har EDM-artister også vært selvskrevene gjester på programmet.

Når festivalen starter i Chicago neste uke, er elektroniske artister som Martin Garrix og Flosstradamus klare for å spille. Det liker Farrell selv svært lite.

- Hater EDM

Det er ingen tvil om at EDM, som står for elektronisk dansemusikk, har blitt en populær musikksjanger i både inn- og utenlands. Sjangeren er på ingen måte ny, med oppstandelse på 70-tallet, men blir nå tolket på nytt av en yngre generasjon artister.

I Norge har vi blant andre Kygo å takke for sjangerens popularitet, som har hatt stor suksess internasjonalt med sin tropiske EDM.

Det er i et intervju med The Chicago Tribute at Farrell nå uttaler seg om musikksjangeren hans egen festival florerer av.

- Jeg hater EDM. Jeg vil spy ut av neseborene mine. Jeg kan ikke fordra hva det har gjort med house musikk, som jeg elsker. Det var beroligende og psykedelisk, og det tok deg på en reise, sier han og fortsetter:

- Det hender at jeg skammer meg på min egen festival, forteller han til den amerikanske avisa.

Han påpeker at han selv skal gå aktivt inn for å endre dette, noe han håper gir resultater.

Gikk hver til sitt

Farrell gjorde stor suksess med Jane's Addiction på 80-tallet. Med albumet «Nothings Schocking» i 1988, fikk bandet sitt store kommersielle gjennombrudd og ble raskt et av verdens ledende indieband.

Men suksessen skulle vise seg å bli kortvarig. Etter å ha toppet plakaten på den første Lollapalooza-turneen i 1991, ble bandet brått og overraskende oppløst. Siden da har gruppa vært av og på, men headliner årets Lollapalooza i Chicago.

Farrell har imidlertid også vært en del av de alternative rockegruppene Porno for Pyros og Satellite Party.

DJ Peretz var Farrells alias da han jobbet som techno-DJ, et yrke han hadde i noen år.