- Han var unik

Wenche Foss mottok nyheten om sin hjertevenn Per Aabels bortgang med stor sorg. - Vi skulle være sammen på nyttårsaften. Han gledet seg sånn til det. Nå blir det et stort tomrom i stedet, sier Wenche.

Dagbladet treffer henne i en bokhandel på Majorstua, hvor hun signerer sin bok «Etterpå». Tanken på å svikte alle dem som vil ha bøkene sine signert har ikke engang slått henne. For en som har levd hele livet på de skrå bredder, tolkes uttrykket «the show must go on» bokstavelig.

- Jeg kan ikke gjøre noe for Per nå, sier hun med gråt i stemmen når den verste køen har gitt seg.

- Unik

- Det var bare én Per Aabel. Han var unik.

Per og Wenche har mye felles. Gjennom en menneskealder har begge stått på teaterscenen og blitt de fremste teaterkjendisene i Norge. Den siste tida har de to planlagt slutten på årtusenet sammen.

- Uventet

- Pers bortgang kom så uventet. Det er ikke mange dagene siden han leste på en skuespillerfest på Nationaltheatret, det var vidunderlig. Jeg hadde kjøpt billett til teatret nyttårsaften for å høre ham lese «Piken med svovelstikkene».

- Og så skulle vi være sammen på Rådhuset klokka tolv om kvelden. Han gledet seg veldig til det. Derfor kom nyheten om hans bortgang så uventet. Han hadde jo så mange planer for den nærmeste framtida.

Wenche skjelver i stemmen, men hun trekker pusten og får samlet seg før tårene kommer.

- Jeg håper bare at han ikke hadde vondt.

<B>SØRGENDE VENN:</B> Wenche Foss tok nyheten om Per Aabels bortgang tungt. Likevel valgte hun å gjennomføre sitt program for gårsdagen, å signere bøker.