Han vet hva han er med på

Med tiggeforbudet viser borgerskapet hvem som bestemmer.

HOLDT MUNN:  «Trass i flere oppfordringer turte ikke Anundsen kommentere uttalelsene fra sine partifeller. For et hykleri», skriver Snorre Valen.  Foto: Jacques Hvistendahl
HOLDT MUNN: «Trass i flere oppfordringer turte ikke Anundsen kommentere uttalelsene fra sine partifeller. For et hykleri», skriver Snorre Valen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid det er så mange som får med seg debattene i Stortinget. Det er forståelig, for mange av dem er mildt sagt tørre. Men enkelte ganger burde alle fått med seg hva som skjer. Som for eksempel når justisministeren fra et parti som har sagt «nok er nok, sett opp en buss, send dem ut!» om romfolk, later som om det nye tiggeforbudet ikke er rettet inn mot noen spesiell gruppe i det hele tatt.

Debatten om tigging sist mandag i Stortinget var en trist forestilling. Det er åpenbart for alle som er litt ærlige med seg selv, at debatten om tiggeforbud utelukkende har kommet som følge av at det er mange romfolk som kommer til Norge. Det har ingenting med omsorg for tiggerne å gjøre.

Høyrebyrådet i Oslo har vært helt handlingslammet i møte med den åpenbare sosiale nøden til tilreisende romfolk, og problemene det fører med seg i Oslo. Sist mandag fikk SV flertall i Stortinget for å styrke humanitære og arbeidsretta tiltak for EØS-innbyggere. Høyre og Frp stemte mot.

På Stortinget sitter en stortingsrepresentant som heter Ulf Leirstein. Han var den som gliste bredest sist mandag i Stortingssalen. Leirstein er kjent for å trykke «like» på kommentarer han mottar på sin Facebookside, som for eksempel da en av tilhengerne hans i fjor skrev «møkkafolk fra et møkkaland!» om somaliere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer